Buna Seara! S-a facut un contract de imprumut si garantie imobiliara intre societatea mea si o persoana fizica,in baza caruia am dat imprumut persoanei fizice o suma de bani. termenul de restituire al imprumutului, conform intelegerii partilor este de 31.12.2009. persoana fizica in cauza in vederea garantarii imprumutului a inteles sa constituie ipoteca de rangul I asupra unui imobil (casa), proprietatea lui, inscris in C.F nr....
Intrebarea mea ar fi urmatoarea:in cazul in care pana la termenul de 31.12.2009 nu mi se inapoiaza suma imprumutata si se va proceda la executare silita, voi primi intregul imobil ipotecat in favoarea societatii mele sau numai suma imprumutata acestei persoanei fizice.? Va rog raspuns urgent! Cu stima,
In situatia in care pretul obtinut pe imobilul respectiv depaseste valoarea imprumutului, dvs veti primi doar ceea ce ati imprumutat iar excedentul va fi remis debitorului.
In situatia in care pretul obtinut la vanzarea prin licitatie publica va fi mai mic decat valoarea imprumutului, dvs veti primi acea suma in totalitate iar debitorul va fi obligat in continuare fata de dvs. pentru diferenta de suma.