avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Daca nu avem mentionat in regulamentul.intern sau in ccm aplicabil de zile -
evenimentele familiale deosebite: casatoria salariatului, nasterea/casatoria copilului, decesul unei rude apropiate.
au dreprul angajtii la ele
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 2 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Cum se opereaza in pontaj persoana prezent ptr. evenimente deosebite( casatorie) respective sau invoit si sunt platite?
Multumesc
Nu exista niciun text de lege , pentru sectorul privat, care sa dispuna acordarea unui numar fix de zile libere platite pentru evenimente deosebite familiale.

Numarul acestora se stabileste prin regulamentul intern sau ccm,

In speta, indiferent de data semnarii c.i.m., salariatul are dreptul la astfel de zile numai daca in regulamentul intern sau ccm este reglementata acordarea acestora.
~ Conținut șters la cerere ~
Chiar daca ar fi in culpa , nu exista sanctiune pentru nerespectare celor mai sus mentionate.

Alte discuții în legătură

Zile libere evenimente familiale deosebite 2017 mmsilvia mmsilvia Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in cazul unui contract individual de munca semnat in 2016 se acorda sau nu zile libere pentru casatorie (care a avut ... (vezi toată discuția)
Zile pentru deces lory_lav lory_lav Buna seara va rog sa îmi spuneți daca sa modificat legea privind numărul de zile acordate la moartea socrilor eu știam de 3 zile. La Servici mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)