avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile pentru deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile pentru deces

Buna seara va rog sa îmi spuneți daca sa modificat legea privind numărul de zile acordate la moartea socrilor eu știam de 3 zile. La Servici mi s-a spus ca o zi.
Cel mai recent răspuns: lory_lav , utilizator 18:39, 15 Martie 2018
In ce sector de activitate lucrati , privat sau bugetar?
In domeniu privat firma de construcție
Nu exista niciun text de lege , pentru sectorul privat, care sa dispuna acordarea unui numar fix de zile libere platite pentru evenimente deosebite familiale.

Numarul acestora se stabileste prin regulamentul intern sau ccm,

In speta, indiferent de data semnarii c.i.m., salariatul are dreptul la astfel de zile numai daca in regulamentul intern sau ccm este reglementata acordarea acestora.
Cum as putea sa aflu ce scrie in ccm sau in regulamentul intern. Le as găsi la itm. Pentru ca la firma nu am șansă sa le obțin
Regulamentul intern nu se depune la ITM , in schimb c.c.m. se inregistreaza.

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Daca nu avem mentionat in regulamentul.intern sau in ccm aplicabil de zile - evenimentele familiale deosebite: casatoria salariatului, nasterea/casatoria ... (vezi toată discuția)
Zile libere evenimente familiale deosebite 2017 mmsilvia mmsilvia Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in cazul unui contract individual de munca semnat in 2016 se acorda sau nu zile libere pentru casatorie (care a avut ... (vezi toată discuția)
Zile evenimente deosebite iuliana8 iuliana8 Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 ... (vezi toată discuția)