avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare salariala- institutii diferite aflate sub ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare salariala- institutii diferite aflate sub acelasi ordonator de credite

Buna ziua, ce parere aveti despre situatia in care ma aflu? Lucrez intr-o institutie de stat. In decembrie 2016 s-a votat in cadrul consiliului sa ni se aduca salariul la nivelul altei institutii aflate sub acelasi ordonator de credite, dar hotararea nu a fost pusa in aplicare de catre conducere. Eu si colegii mei am facut contestatii directorului de atunci la care nu am primit niciun raspuns. Nerezolvand nimic am dat in judecata institutia, si separat , si sindicatul, toti avand aceeasi intampinare facuta de unul dintre colegi , care si el la randul lui a dat in judecata institutia si care a si castigat in prima instanta. El mentionand undeva la sfarsitul intampinarii si discriminarea, noi de la institutia x fiind discriminati salarial fata de instititia y. Mentionez ca, ca si anexa de la hotararea votata era grila celor din institutia y( salarii mult peste noi). Au inceput procesele, au castigat vreo 10 colegi, sindicatul si el a castigat in prima instanta. Numai la mine judecatoarea s-a sesizat referitor la discriminare si m-a citat sa spun daca invoc si discriminarea. Am raspuns ca sunt discriminata atat eu si colegii mei fata de cei de la cealalata institutie .Acum s-a dat un nou termen in care sa numesc exact persoana fata de care ma simt discriminata . Si instanta a cerut si punct de vedere de la Consiliul National pentru Combaterea Discrimanarii. Eu vreau doar sa se puna in aplicare hotararea votata. Nu stiu cum sa abordez in continuare. Ce sfaturi imi dati ?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
ContSters99244, utilizator

Alte discuții în legătură

Discriminare la grila de salariu costel01 costel01 Buna ziua.Lucrez la un depou din BUC ca conducator vehicul si in urma cu cateva zile au fost date un nr de grile la sefii de depou pentru a fi repartizate.Insa ... (vezi toată discuția)
Discriminare sau nu? Olimpia P Olimpia P Buna ziua! Lucrez intr-o institutie de stat care acorda diferit salariile celor din provincie fata de colegii din capitala. Cativa colegi au dat in judecata ... (vezi toată discuția)
Codul muncii deli_andra76 deli_andra76 Cum poate un asistent medical licentiat in Drept sa fie trecut pe postul juristei aflata in concediul de ingrijire a copilului? (vezi toată discuția)