avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare la grila de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare la grila de salariu

Buna ziua.Lucrez la un depou din BUC ca conducator vehicul si in urma cu cateva zile au fost date un nr de grile la sefii de depou pentru a fi repartizate.Insa cu toate ca am lucrat constiincios si nu am avut abateri,am avut surpriza sa constat ca au primit grile doar cei care sant in relatii ff bune cu sefii simtindu-ma astfel nedreptatit ,mai ales ca si acum o luna de zile s-au mai dat niste majorari la salariu si nici atunci nu am fost inclus.Mentionez ca eu si colegii mei avem aceeasi functie.deci prestam aceeasi munca .Am apelat si la SINDICAT insa a ridicat neputincios din umeri ,spunandu-mi ca nu stie pe ce criterii s-au dat aceste grile si nu ma poate ajuta.Va rog frumos sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa mi se faca dreptate si ca sa nu ma simt discriminat?e nevoie sa apelez la justitie?si daca da cum sa procedez?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 23 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Apelati la sindicat, de aia platiti.
Criteriile le pot afla ei.
La stabilirea şi la acordarea salariului este interzisă orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală. (art.159 alin.3 C.mun.)

Daca va considerati discriminat puteti adresa o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cand seful face abuzuri in functie? bobita_ete bobita_ete lucrez la R.AT.B de foarte mult timp insa de cand m-am mutat la un alt depou,seful de aici mi-a facut multe nedreptati si abuzuri in functie.SE poarta urat de ... (vezi toată discuția)
Discriminare la angajare? serian serian buna seara am o intrebare am cerere depusa pentru angajare din anul 2004 la sc oil terminal de atunci s-au facut ...angajari pe criterii ...am fost in audiente ... (vezi toată discuția)
Boala cronica epilepsie Sana cornel Sana cornel As dori sa stiu si eu daca prin lege este interzis ca angajatori sa nu angajeze asemenea persoane si as dori sa stiu ca un astfel de bolnav ce documente ... (vezi toată discuția)