Buna ziua.Lucrez la un depou din BUC ca conducator vehicul si in urma cu cateva zile au fost date un nr de grile la sefii de depou pentru a fi repartizate.Insa cu toate ca am lucrat constiincios si nu am avut abateri,am avut surpriza sa constat ca au primit grile doar cei care sant in relatii ff bune cu sefii simtindu-ma astfel nedreptatit ,mai ales ca si acum o luna de zile s-au mai dat niste majorari la salariu si nici atunci nu am fost inclus.Mentionez ca eu si colegii mei avem aceeasi functie.deci prestam aceeasi munca .Am apelat si la SINDICAT insa a ridicat neputincios din umeri ,spunandu-mi ca nu stie pe ce criterii s-au dat aceste grile si nu ma poate ajuta.Va rog frumos sa-mi spuneti cum sa procedez ca sa mi se faca dreptate si ca sa nu ma simt discriminat?e nevoie sa apelez la justitie?si daca da cum sa procedez?Va multumesc anticipat
La stabilirea şi la acordarea salariului este interzisă orice discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală. (art.159 alin.3 C.mun.)
Daca va considerati discriminat puteti adresa o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.