avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Boala cronica epilepsie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Boala cronica epilepsie

As dori sa stiu si eu daca prin lege este interzis ca angajatori sa nu angajeze asemenea persoane si as dori sa stiu ca un astfel de bolnav ce documente trebie sa aduca ca sa fie primit la munca si ce lege interzice daca interzice angajarea???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 7 Aprilie 2018
Nu exista niciun astfel de text de lege.

Codul Muncii prevede ca, o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

De asemenea, orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.

Persoana care se considera discriminata se poate adresa Inspectiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si/sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Vedeti si
www.avocatnet.ro/articol_385...

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare Detoate Detoate Discriminarea la locul de muncă poate fi si prin programul de lucru?în condițiile în care cu același timp de contract de munca unii beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Tensiunea arteriala primara.poate fi motiv de neangajare? GABRIELA68CERASELA GABRIELA68CERASELA Sunt o persoana care face tratament pt tensiune arteriala primara ,am lucrat fara probleme timp de 17 ani in productie,am facut si ture de noapte ,dar la ... (vezi toată discuția)
Discriminare dupa varsta la locul de munca fadidraghici fadidraghici Poate un angajator sa discrimineze potentialii candidati dupa varsta? Un memebru al familiei cauta loc de munca, a fost director general la o multi-nationala, ... (vezi toată discuția)