Poate un angajator sa discrimineze potentialii candidati dupa varsta?
Un memebru al familiei cauta loc de munca, a fost director general la o multi-nationala, totusi, datorita unor probleme politice, a inceput sa isi caute un loc nou de munca, dar din pacate este cu moralul la pamant din cauza varstei (59 de ani). Orice informatie este buna venita. Multumesc!
Stiu ca nu va ajuta interventia mea, eu am 58 de ani si nu mai reusesc, nu putem sa-i acuzam de discriminare fiindca sunt "eleganti" in privinta selectiei. Nimeni nu o sa-ti spuna in fata ca esti in varsta, va spune eventual ca vor sa inchege un colectiv tanar, dinamic, cu o stabilitate mai indelungata in firmei, bla-bla-bla.
Exista aceasta posibilitate, cu toate ca legea interzice .
Art.5 (2) C.mun. : Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
Acasa.v
acasa.v
Buna ziua am o intrebare daca se poate:
-cazierul judiciar si cazierul rutier pot fi folosite ca criteriu de selectie a unor candidati la ocuparea unui loc ... (vezi toată discuția)