avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare dupa varsta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare dupa varsta la locul de munca

Poate un angajator sa discrimineze potentialii candidati dupa varsta?
Un memebru al familiei cauta loc de munca, a fost director general la o multi-nationala, totusi, datorita unor probleme politice, a inceput sa isi caute un loc nou de munca, dar din pacate este cu moralul la pamant din cauza varstei (59 de ani). Orice informatie este buna venita. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
fadidraghici, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 9 Iunie 2011
Stiu ca nu va ajuta interventia mea, eu am 58 de ani si nu mai reusesc, nu putem sa-i acuzam de discriminare fiindca sunt "eleganti" in privinta selectiei. Nimeni nu o sa-ti spuna in fata ca esti in varsta, va spune eventual ca vor sa inchege un colectiv tanar, dinamic, cu o stabilitate mai indelungata in firmei, bla-bla-bla.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
ContSters42179, utilizator
Exista aceasta posibilitate, cu toate ca legea interzice .

Art.5 (2) C.mun. : Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acasa.v acasa.v acasa.v Buna ziua am o intrebare daca se poate: -cazierul judiciar si cazierul rutier pot fi folosite ca criteriu de selectie a unor candidati la ocuparea unui loc ... (vezi toată discuția)
Boala cronica epilepsie Sana cornel Sana cornel As dori sa stiu si eu daca prin lege este interzis ca angajatori sa nu angajeze asemenea persoane si as dori sa stiu ca un astfel de bolnav ce documente ... (vezi toată discuția)
Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)