avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... REFACTURARE UTILITATI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

REFACTURARE UTILITATI

Firma (A)la care lucrez cu contract de munca (nu sunt actionar,nu sunt casatorita) a avut un contract de inchiriere cu o firma(B) (persoana juridica). Eu,ca persoana fizica,am achizitionat acel imobil.In contractul de vanzare cumparare incheiat intre mine ,persoana fizica drept cumparator si fostul locator ,acum vanzator ca persoana juridica, am stipulat ca pana la deschiderea partidelor mele la utilitati ,timp de un an, plata utilitatilor sa se faca contracost catre vanzator,adica firma B, timp de un an, pana cand cumparatoarea,adica eu ,va deschide partida proprie.Ulterior incheierii contractului de vanzare- cumparare am incheiat un contract de comodat cu firma la care lucram(A).Conform acestuia ,cheltuielile cu utilitatile sunt suportate de firma la care lucrez.Problema este ca firma vanzatoare a emis facturile de utilitati direct catre firma A si nu catre mine cumparator persoana fizica in conditiile in care intre cele doua firme nu mai exista nici o relatie juridica.Este legal sa factureze direct catre cel ce ocupa imobilul cu contract de comodat sau trebuia sa emita facturi catre mine ca persoana fizica?Nu stiu cum poate plati firma A facturi pe care scrie ,,facturare utilitati,, catre o firma cu care nu are contract.
Ma puteti ajuta cu vreun text de lege?Poate sa anuleze facturile alea si le emita sub alta forma catre mine ca persoana fizica?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)
Tva auto second hand danmarianpopescu danmarianpopescu Am cumparat de 2 saptamani pe o firma platitoare de TVA un auto second de la o persoana fizica prin contract de vanzare-cumparare. Acesta, la randul lui, ... (vezi toată discuția)
Intrebare alinaaline alinaaline Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)