avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA auto second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA auto second hand

Am cumparat de 2 saptamani pe o firma platitoare de TVA un auto second de la o persoana fizica prin contract de vanzare-cumparare. Acesta, la randul lui, cumparase de la o firma cu factura (cu TVA) masina cu un pret de 12 000 lei. Mie mi-a vandut masina prin contract de vanzare-cumparare cu un pret de 12 500 lei. Acum, din cauza neintelegerilor dintre actionari sunt nevoit sa iau eu masina pe persoana fizica. Cum procedez? Emit factura? Asta ar presupune sa platesc TVA la toata suma? Care sunt variantele si ce pot face? Masina nu a fost inmatriculata pana acum de cand sa vandut de prima firma, dar a fost radiata la financiar de catre firma si persoana fizica. Noi nu am apucat sa o inregistram la financiar.
Cel mai recent răspuns: ILDIKO KALAMAR , Consultant fiscal 10:48, 5 Iunie 2012
Daca vanzatorul este de acord sa anuleze tranzactia cu societatea , atunci sa va vanda direct catre Dvs. ca persoana fizica. In acest caz societatea nu mai are obligatia de a emite factura pt. Dvs.
Iese din discutie varianta asta pentru ca nu mai dau de vanzator.
Atunci va trebui sa emita factura societatea pt. Dvs.din pacate va trebuie sa achite si TVa-ul aferent vanzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Regim second-hand, tva intracomunitar si impozit pe venit Intermediar01 Intermediar01 Buna ziua, va prezint concret cazul meu: Sunt firma NEPLATITOARE de tva cod cae 4511(comert cu autovehicule), firma este inregistrata in ROI. Achizitionez ... (vezi toată discuția)
Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)