avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract asigurare sociala valabil numai pentru pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract asigurare sociala valabil numai pentru pensie de limita de varsta

Buna ziua,

La Casa teritoriala de Pensii este un afis care contine:

"Incepand cu data de 01.01.2018 contractele de asigurare sociala incheiate cf. Legii nr.263/2010 sunt valabile numai pentru PENSIE DE LIMITA DE VARSTA. Nu sunt valabile pentru: pensie anticipta, de invaliditate sau de urmas."

Va rog sa ma lamuriti mai concret pe urmatoarea situatie:

mama, nascuta in martie 1963, cu o vechime de 34 de ani in munca, ultimii 2 ani a platit contributia minima avand un contract de asigurare sociala: am inteles ca ar putea iesi anticipat la pensie in august 2020.

Practic, aceste viramente lunare ii vor "creste" anii de vechime (sa aiba 34 plus cei in care plateste contributia individual) sau nu? Va putea iesi anticipat in 2020?

Va multumesc,
Raluca
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 20:56, 24 Februarie 2018
Multumesc pentru raspuns.
Totusi nu imi este clar anuntul si scopul lui. Ce este diferit fata de 2017?
Anii in care a platit asigurarea intra in calcul, in baza contractului incheiat inainte de 1 ianuarie 2018?

Pe noul contract, la punctul 4.1 avem: "valorificarea, la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă, a stagiului de cotizare realizat în baza prezentului contract de asigurare socială și a venitului asigurat care a constituit baza de calcul al contribuției de asigurări sociale conform prezentului contract;"
La Casa de Pensii Brasov se pare ca nimeni nu stie informatii despre acest subiect.

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
ralucapascal, utilizator
buna , diferenta e ca cine vrea sa aiba vechime pt pensile de invaliditate urmas sau anticipata nu mai pot valorifica cumparand vechime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva vechime pt pensionat caz boala. andreiadmin andreiadmin Am fost pensionat pt invaliditate grad 3 in 05.2015 in urma unui avc hemoragic si avand o vechime de numai 9 ani(nascut 10.1963) ma gandesc sa ma imprumut si ... (vezi toată discuția)
Elev, major (peste 18 ani), grad de handicap, pensie de invaliditate sery107 sery107 buna ziua. sunt mama unui elev in clasa a XIIa care este incadrat in grad de handicap MEDIU in cuantum de 33.5 ron lunar, fara venit (nu lucreaza). poate ... (vezi toată discuția)