avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medic de familie

M-am mutat de curand in Bucuresti cu, chirie si am adresa de domiciliu in alt oras.
Pentru a-mi schimba medicul de familie am nevoie de viza de flotant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 2 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca doriti sa schimbati medicul de familie cu unul din Bucuresti.
Puteti ramane la vechiul medic de familie daca ati ramas cu vechiul domiciliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În momentul în care vă decideți să vă schimbați medicul de familie, sau sunteți nevoit să o faceți pentru că vă mutați într-un alt oraș/localitate ori din alte motive, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte.

„Persoanele înscrise care doresc să îşi schimbe medicul de familie şi persoanele care nu sunt înscrise pe lista unui medic de familie şi care doresc să se înscrie, vor adresa o cerere de înscriere prin transfer/cerere de înscriere, ale căror modele sunt prevăzute în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă, după caz. Înscrierea prin transfer pe lista unui medic de familie, se face pe baza cererii de înscriere/cererii de înscriere prin transfer și a cardului național de asigurări sociale de sănătate. Pentru persoanele cărora nu le-a fost emis cardul sau care din motive religioase sau de conștiință refuză cardul național sau pentru persoanele cărora li se va emite card național duplicat, precum și pentru copii 0-18 ani, înscrierea/schimbarea medicului de familie se face pe baza cererii de înscriere/de înscriere prin transfer. Pentru situaţiile de înscriere prin transfer, medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris (prin poştă), în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă/prin asigurat, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată în actul normativ.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce norme reglementeaza cadrul legal pentru inscrierea la un alt medic de familie laliuta laliuta Buna seara! Luna trecuta am vrut sa ma mut la un medic de familie in Bucuresti deoarece lucrez aici. Mi-am gasit medic de familie la care m-as fi putut inscrie ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)
Art.12.anexa i din norme aplicare coca2012 RADU707 RADU707 Buna ziua! Mai este valabila prevederea art.12.Anexa I din Norme aplicare COCA2012,care la art.12 mentioneaza: ART. 12 Persoanele înscrise care doresc ... (vezi toată discuția)