avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua. Sunt pensionat pe caz de boala din anul 2014. La calcularea pensiei nu a fost luat in calcul acordul global pentru perioada 1980_1984 conform adeverintei eliberate de angajator. Pot cere recalcularea acum ?. Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
octav13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 4 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca venitul in acord global nu a fost luat in calcul, puteti formula o cerere de recalculare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi si acest articol
Recalcularea pensiilor în baza adeverințelor privind veniturile obținute în acord
[ link extern ]

"ICCJ a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a stabilit că formele de retribuire obţinute în acord global, prevăzute de art. 12 alin. 1 lit. a) din Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr.57/1974 vor fi luate în considerare la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public, dacă au fost incluse în salariul brut şi, pentru acestea, s-a plătit contribuţia de asigurări sociale la sistemul public de pensii. "
( Decizia nr.19/2011 a fost publicata în Monitorul oficial nr. 824 din 22 noiembrie 2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de acord inividual la pensie. mospetrea mospetrea Am muncit sudura in acord idividual 13 ani (1975-1988) exemplu: cistigam 8000 lei/luna dar in cartea de munca am 3500 la care mi sa calculat pensia .intreb ... (vezi toată discuția)
Calcul sporuri Steladumitru Steladumitru Buna ziua! Am primit decizia de pensionare anticipata si nu mi s-au luat în calcul și adeverințele din care reiese că am avut sporuri,acord ... (vezi toată discuția)
Lucrul in acord se contabilizeaza la pensie? dulamaa9 dulamaa9 Buna ziua. O buna perioada de timp am lucrat in acord global la o firma. Cum trebuie procedat pentru a trece aceasta perioada la casa de pensii si pentru a ... (vezi toată discuția)