avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract furnizor extern pj nerezidenta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract furnizor extern pj nerezidenta

buna ziua
incerc sa ma lamuresc cum sa procedez corect si legal situatia sta in felul urmator :
- am incheiat un contract de servicii cu un furnizor extern, persoana jurdica din belgia.
am factura de la el si acum intreb daca trebuie sa platesc impozit pe venituri realizate in ro de nerezidenti in conditiile in care exista conventie de evitare a dublei impuneri cu belgia si am gasit si aceasta opinie aspupra legii
"Coroborand alineatul 4 de la art. 1 din codul fiscal cu alin. 9 de la pct. 12 din Normele de aplicare a codului Fiscal aferent art. 118 din codul fiscal rezulta :
In cazul in care exista conventie de evitare a dublei impuneri cu tara din care este firma la care se plateste venitul, si acesta prezinta certificatul de rezidenta fiscala, se plateste impozit pe acest venit in Romania doar daca in conventia de evitare a dublei impuneri este prevazut acest lucru.
In cazul in care conventia prevede ca venitul se impoziteaza in tara celui care primeste venitul, atunci nu se mai retine impozitul in Romania, furnizorului extern i se plateste suma integral.
Iar daca in conventia in cauza este specificat ca venitul respectiv poate fi impozitat in statul din care provine, sau ca se poate impozita in statul in care se primeste, atunci ramane la latitudinea partenerilor sa stabileasca cine va plati impozitul."

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti? rodia rodia O firma din California imi emite factura (pe care o listez din control panel pt.urmatoarele): 1.gazduire pagina web (hosting) 2.accesare de catre firma mea a ... (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)