avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Impamantare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Impamantare

In grija cui revine impamantarea unui bransament electric
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:13, 6 Februarie 2018
Impamantarea se realizeaza de catre constructorul locatiei pentru care s e realizeaza bransamentul. Acest constructor realizeaza si dulapul/ casuta unde se va realiza bransamentul.
Bransamentul nu poate sa devina efectiv daca nu este realizata impamantarea cutiei si nu sunt masurate prizele de pamant. Pentru masuratoare se emite buletin de determinare de catre firma care a realizat masuratoarea.
ENEL a facut bransamentul, a montat contorul, a tras in imobil F+N, a legat o priza trecuta prin siguranta si la revedere. Priza nu are impamantare.
Practic l-a lasat pe DENIS in casa.
Sesizati firma care a realizat bransamentul in scris cu nr. de inregistrare/ data mentionand riscurile potentiale de incediu si/ sau explozie, respectiv riscul de electrocutare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pram luissiana luissiana buna ziua, toate firmele tb sa aiba aceste buletine? cine este emitentul? daca am sediul intr-un spatiu inchiriat/apartament cine trbuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)