avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Firma de proiectare convocata de IJC Buzau (ISC)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Firma de proiectare convocata de IJC Buzau (ISC)

Buna ziua,
Am o firma de proiectare pe numele meu in Buzau. De curand am fost somat sa ma prezint la IJC Buzau, impreuna cu o serie de documente, inclusiv documentele firmei, pentru clarificarea unei situatii pe care v-o expun in urmatoarele randuri: in anul 2017 firma mea a facut o documentatie pentru obtinerea autorizatiei de construire pentru o spalatorie auto. Aceasta documentatie a ajuns in primarie si s-a obtinut autorizatia de construire. La o verificare in primarie, a organelor de la IJC (ISC Buzau), s-a constatat faptul ca in documentatia respectiva sunt mai multe nereguli, precum faptul ca nu exista semnatura sau persoana responsabila pentru partea de rezistenta in constructii dar si pentru instalatii sanitare si electrice. Personal, in momentul de fata sunt administratorul firmei. Pe firma mai am angajat un arhitect si pe mama mea pe post de asistent director, in trect eu fiind angajat ca si director. Eu nu am terminat decat liceul pe specializarea de tehnician proiectant cad, dar nu sunt autorizat sa proiectez. Eu ma ocup de partea desenata a documentatiilor, practic eu fac schitele care apar in documentatie, inclusiv pe cele de pe partea de rezistenta. Nu am angajat un inginer pe specialitatea de rezistenta si nici specialisti in acest domeniu sau pe partile de instalatii electrice si sanitare. Arhitectul face, stampileaza si semneaza doar partea de arhitectura, iar eu semnez ca desenator si administrator si stampilez cu stampila firmei. Problema e ca nu am angajat pe firma, si nici nu am un contract de colaborare cu specialistii/inginerii mai sus mentionati, iar partile de rezistenta si instalatii (partea scrisa/desenata) le-am facut eu. Ce pot face in situatia de fata, cum pot iesi din incurcatura, ce sanctiuni mi-se pot acorda? am citit undeva de amenzi intre 20.000 si 40.000 lei, sume care efectiv este imposibil sa le platesc. Pot sa dispuna inchiderea sau supendarea activitatii? ce se intampla daca nu platesc amenda? va rog ajutati-ma cu un sfat. Sunt disperat.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
Sebastian94, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanilaAlex , utilizator 23:25, 16 Mai 2018
Am intrat sa citesc discutia, dar ultimul mesaj m-a dat peste cap. Un punct de vedere din partea unei persoane ce avea cunostinte legate de aceasta speta poate l-ar fi salvat. Doamne ce m-a cutremurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Cum obt. autorizatie de proiectare? popacata popacata Buna ziua! doresc sa infiintez o firma care sa aiba ca ocupatie realizarea proiectelor pt case, mansarde, lucrari interioare etc., am terminat o facultate in ... (vezi toată discuția)
Inselat de arhitect Umioara11 Umioara11 Buna ziua, Am contactat un arhitect pentru proiectul de casa - ni s a spus pretul si etapele platirii . In contract se specifica termenul de predare 90 ... (vezi toată discuția)