avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Știu că se poate renunța la contestație depunând ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Știu că se poate renunța la contestație depunând cerere la judecătorie din nou. Această cerere va fi luată în considerare la prima înfățișare?

Pe 19 ianuarie 2018 mi-a fost suspendat permisul pentru 3 luni fiind surprind de radar cu 103 km/h la iesirea pe autostrada din orasul Constanta. Am despus contestatie la judecatorie si mi-am recuperat permisul avand nevoie de el in aceasta perioada. In perioada urmatoare voi pleca din tara si nu voi avea nevoie de permis pentru urmatoarele 4 luni. Stiu ca se poate renunta la contestatie depunand cerere la judecatorie din nou. Aceasta cerere va fi luata in considerare la prima infatisare? Se poate ca dupa ce depun cererea de renuntare la contestatie sa depun permisul la politie si sa treaca perioada de suspendare cat sunt plecat?
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 02:12, 30 August 2018
Trebuie sa obtineti un certificat de grefa de la judecatorie in care sa se confirme depunerea cererii pentru renuntarea la plangere, cu certificatul de grefa depuneti permisul.


cyan a scris:

Trebuie sa obtineti
un certificat de grefa de la judecatorie in care sa se confirme depunerea cererii pentru renuntarea la plangere, cu certificatul de grefa depuneti permisul.

Am fost la judecatorie si grefierul mi-a spus ca nu se poate depune permisul asa, dar nu era sigura. Am intrebat si un politist care mi-a spus ca se poate totusi. Deci totusi sa depun cererea si sa iau certificatul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, obtineti certificatul de grefa prin care se confirma renuntarea la proces si depuneti permisul.
buna ziua! Sunt si eu in aceeasi situatie. Ma-ti putea ajuta, va rog, cu un model de retragere contestatie pentru judecatorie? Multumesc!
Cerere renuntare la judecata (pag 114)
[ link extern ]

sau

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Permis suspendat-renuntare plingere sau nu? Alexsis Alexsis Buna ziua.Solicit ajutor in urmatoarea problema pe data de 03.07.2015 am fost oprit de un echipaj radar care mi-a intocmit PV pentru viteza in localitate ... (vezi toată discuția)
Pv contestat si razgandit APASLARU APASLARU Buna ziua, In data de 28 aprilie 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere categ. B pentru viteza in afara localitatii COSTESTI Buzau, peste 50 Km/h. ... (vezi toată discuția)
Renuntare plangere contraventionala Andrei2000 Andrei2000 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri cu privire la urmatoare situatie. Mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)