Ma numesc M Ionut, domicilat in Bucuresti ,, si va adresez respectuos rugamintea de a analiza dosarul meu prin care cer reducerea perioadei de suspendare de la 60 la 30 de zile conform Art 221 Regulament de aplicare OUG 195/2002:
Conform legii am depus urmatoarele:
- la Politia - Udirste in 29.12.2017 permisul , prima zi de suspendare fiind 30.12.2017;
- in data de 09.01.2018 am fost admis (14p) la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie – mentionez ca am fost in sala de examinare pentru ca beneficiez legal de reducere, in caz contrar nu m-ar fi primit in sala deja arhiplina; biroul de relatii cu publicul si insasi conducerea de la Udriste mi-a confirmat ca beneficiez legal;
- in 11.01.2018 am depus actele necesare reduceri perioadei de suspendare la Secretariatul IPJ ilfov cu numarul de inregistrare 3127021;
- 29.01.2018 (a 31 zi de supsendare) aflu personal ca nu pot ridica permisul de la sediul din Udriste pentru ca IPJ Ilfov nu a aprobat reducerea;
- depun 3 petitii online la IPJ ILFOV (og1443886 , 6qk843887 , unse43888) pentru a mise clarifica cererea;
- dupa 19 zile de asteptare nu primesc nimic decat jigniri si telefoane inchise , ma prezinta la Seful Departamentului Rutier, Gabriel Onofras, spunandu-mi ca imi va raspunde in maxim 2 zile……rufuzand sa-mi dea numar de inregistrare la cererea mea ;
- 01.02.2018 ma inscriu in audienta la Inspectorul Sef IPJ Ilfov , Iacobus Doru Marius, unde in 52 de minute am prezentat cele de mai sus – numar de inregistrare 3025260 – domnia sa i-a dar ordin Domnului Gabriel Onofras ca maine 02.02.2018 ora 12:00 raspunsul cu decizia sa-mi fie scris;
-02.02.2018 – (- a 35 zi de asteptare- de 5 zile trebuia sa am permisul conform legii- ) in jurul orei 14:30 ridic personal de la sediul IPJ ILFOV urmatorul raspuns din partea Inspectorului Sef IPJ ILFOV :
” Nr3116783/02.02.2018,
Urmare a solicitarii dumneavoastra transmisa prin e-mail la data de 29.01.2018 si inregistrata cu numarul de mai sus, va comunicam urmatoarele:
In urma analizarii cererii dumneavoastra depusa la sediul Serviciului Rutier la data de 11.01.2018 unde a fost inregistrata cu numarul 3127021, s-a dispus mentinerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule la 60 de zile.
Aceasta masura a fost luata ca urmare a neindeplinirii conditiilor impuse de art221 din Regulamentul pentru O.U.G 195/2002, republicata, privind circulatia pe drumurile publice.
Pervederile acestui articol fac referire la o fapta/o contraventie pentru care sa se aplice reducerea si nu la un cumul de fapte sau cumul de contraventii asa cum este cazul dumneavoastra, respectiv depasire neregulamentara pentru care se aplica o perioada de suspendare de 30 de zile si nerespectarea semnalelor agentului de circulatie pentru care se aplica tot o perioada de suspendare de 30 de zile (art.221, alin, 1, lit. b,c) “
Parcurcand litera cu litera apreciez ca legal benefiez de reducerea cu 30 de zile ;
Explicatia oficiala face referire la cumul de contraventii , nicaieri specificat in Art.221, ba mai mult ma trimite la acest articol la alin.1 lit b si c :
Restituirea permisului de conducere şi reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce
Art. 221:
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
(fapta s a produs in noiembrie 2014 – detineam permis de 11 ani si 5 luni)
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
(conform cazierului rutier se confirma )
Deci explicatia data sub semnatura Inspectorului sef nu are nici o acoperire legala.