avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare temporară funcționar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare temporară funcționar public

Sunt funcționar public inspector principal , Spclep. Mi s-a solicitat acordul pt mutare temporară pe o funcție temporar vacantă, urmând a mi se pune la dispoziție o alta funcție vacantă la momentul înființării. Conform LG 188 din ce am înțeles că nu se poate decât pe o funcție vacantă. Așa este
Cel mai recent răspuns: ElenaMS , utilizator 15:17, 7 Februarie 2018
Legea 188/1999
art.91
....
(4) Mutarea temporară pe o altă funcție publică se dispune motivat, în interesul autorității sau instituției publice, de către conducătorul autorității ori instituției publice, pe o funcție publică vacantă echivalentă, de aceeași categorie, clasă și, după caz, de același grad profesional, pentru care sunt îndeplinite condițiile specifice prevăzute în fișa postului sau, după caz, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute de funcționarul public, pentru o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic.

(5) În mod excepțional, mutarea temporară sau definitivă poate fi solicitată de funcționarul public în cazul în care starea sănătății, dovedită pe baza unui examen de specialitate, nu îi mai permite desfășurarea activității în acel compartiment. Mutarea temporară sau definitivă se face în condițiile prezentei legi, dacă funcționarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească atribuțiile care îi revin.
.....
(7) Funcționarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorității sau instituției publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.
nu stiu daca interpretez bine LEGEA 188. se face mutarea definitiva sau temporara doar pe o functie publica vacanta echivalenta si nu functie temporar vacanta. am nevoie de raspuns urgent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere pe un alt post ana55 ana55 Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui functionar public de conducere pe un post de executie evaluator33 evaluator33 in ce conditii un sef serviciu, functionar public, poate renunta la post si solicita trecere pe unul de executie. Va multumesc (vezi toată discuția)