avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta vechime la dosar somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta vechime la dosar somaj

Se cere adeverinta de vechime la depunerea dosarului pentru somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 8 Februarie 2018
Avand in vedere prevederile OUG 123/2010 prin care s-a abrogat Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca, cererea de acordare a indemnizatiei de somaj in cazul persoanelor provenite din munca va fi insotita si de adeverinta/adeverintele de vechime pentru perioada 01.01.2011 - prezent, eliberata conform prevederilor legale in materie.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Conform HG500/2011 am un termen de 15 zile de eliberare, iar agentiile de somaj insista sa o eliberez la data inchiderii contractului. Problema mea este ca am peste 100 de adeverinte de eliberat si trebuie respectata programarea... si prevederile legale si mai este un aspect :AJOFM -ul are acces la baza de date a ITM-ului, Casei de Pensii si Agentiei de plati si aceste informatii pot fi verificate. De ce le mai trebuie o hartie cand informatia poate fi accesata online?
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
roxana69, utilizator
AJOFM-ul are acces la baza de date REVISAL.

Adeverinta de vechime nu intra in competenta AJOFM_ului, ci adeverinta pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurărilor pentru șomaj și stabilirea dreptului la indemnizație de șomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completari carnet de munca claudiav72 claudiav72 Am fost angajata cu contract de munca la un singur angajator timp de cca 20 ani. La 10 iulie 2009 am nascut o fetita. Am avut concediu pre si post natal (2ani ... (vezi toată discuția)
Ce se face cu carnetele de munca? Bardac Nelu Bardac Nelu In institutia in care lucrez, sa decis ca de la data de 01.11.2011, carnetele de munca, sa fie date fiecarui angajat in parte.... Mentionez, ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)