Avand in vedere prevederile OUG 123/2010 prin care s-a abrogat Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca, cererea de acordare a indemnizatiei de somaj in cazul persoanelor provenite din munca va fi insotita si de adeverinta/adeverintele de vechime pentru perioada 01.01.2011 - prezent, eliberata conform prevederilor legale in materie.
Conform HG500/2011 am un termen de 15 zile de eliberare, iar agentiile de somaj insista sa o eliberez la data inchiderii contractului. Problema mea este ca am peste 100 de adeverinte de eliberat si trebuie respectata programarea... si prevederile legale si mai este un aspect :AJOFM -ul are acces la baza de date a ITM-ului, Casei de Pensii si Agentiei de plati si aceste informatii pot fi verificate. De ce le mai trebuie o hartie cand informatia poate fi accesata online?
Adeverinta de vechime nu intra in competenta AJOFM_ului, ci adeverinta pentru certificarea stagiului de cotizare realizat în sistemul asigurărilor pentru șomaj și stabilirea dreptului la indemnizație de șomaj.