avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Respingere cerere restituire ca neintemeiata?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Respingere cerere restituire ca neintemeiata?

Buna seara! Auto inmatriculat in Romania in data de 22.06.2009, de catre o firma (la acea data nu se platea taxa pt Euro4). Autoturismul a fost cumparat de mine de la respectiva firma in data de 21.10.2013, fiind obligat sa platesc taxa de timbru (7100 lei) la transcrierea dreptului de proprietate (la acea data se platea si pt Euro4). Tribunalul respinge cererea ca neintemeiata, cu motivarea: '' T constata ca auto a fost achizitionat de reclamant din Romania, unde a fost inmatriculat ca auto nou in 2009 (auto nu a fost niciodata inmatriculat in alt stat). Este astfel vorba, in ceea ce intereseaza aplicarea art.110 TFUE - de un ''autovehicul national''. Tribunalul retine astfel ca situatia de fapt dedusa judecatii reprezinta o ipoteza pur interna, ce nu reprezinta nici un element cu dreptul UE, care nu este aplicabil in speta. In consecinta nu se pune problema inlaturarii de la aplicare a normei interne de catre dreptul UE. ... Rezulta ca suma achitata ca timbru de mediu a fost stabilita si incasata in mod legal''
Ce parere aveti?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
ddanos, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare alina bataran alina bataran As dori sa cumpar un autoturism inmatriculat in Germania. Pentru a fi inmatriculata in Romania mai este necesara plata taxei de prima inmatriculare? Am ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)
Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Roland Mindrila Roland Mindrila Se recupereaza sau nu taxa axchitata cu titlu de timbru de mediu ? Daca aveti pronuntari sub incidenta LEGII 9/2013 PRIVIND TIMBRUL DE MEDIU va rog sa ne ... (vezi toată discuția)