avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

MAMA MEA S-A PENSIONAT ACUM 4 LUNI SI A IESIT CU O PENSIE IN CUANTUM X. MENTIONEZ CA AVEA PFA, IAR LA ANAF FACEA IN FIECARE AN O ESTIMARE LA CAT AR IESI SALARIUL PENTRU A PUTEA PLATI TAXELE. IESIND LA PENSIE, ANAFUL NU A CALCULAT PANA ACUM DIFERENTA DINTRE ESTIMAREA FACUTA SI CAT A IESIT SALARIUL LUNAR PE 2016 2017. ACUM CATEVA ZILE A VENIT CALCULUL PE 2016 SI A AVUT DE ACHITAT O SUMA LA ANAF. A ACHITAT-O, DAR CEI DE LA PENSII NU VOR SA RECALCULEZE PUNCTUL DE PENSIE SI LA ACESTE DARI, DECAT PESTE 5 ANI CAND IESE DE DREPT, ACUM FIIND ANTICIPAT IESITA LA PENSIE. ESTE CORECT?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Impozitare cass Enzo2019 Enzo2019 Buna ziua, vin la dumneavostra cu o intrebare la care nu gasesc nici un raspuns sau explicatie logica.... In anul 2015-2016 am avut un PFA care a avut un ... (vezi toată discuția)