avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Divorț cu reclamant și martori mincinoși. Pot să ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Divorț cu reclamant și martori mincinoși. Pot să le fac plângere penală?

Daca la un divorț matori mint cât și reclamantul am dovezi care să demonstreze acest lucru pot fi acuzați pentru mărturie mincinoasă?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: TanaseStefan , utilizator 14:01, 25 Februarie 2018
Teoretic da,practic destul de greu de dovedit ca cele mentionate nu sunt conforme cu adevarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti dovezi puteti formula plangere pentru marturie mincinoasa, insa numai in privinta martorilor .
Art. 273 c.pen.
Mărturia mincinoasă
(1) Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
............................................................
(3) Autorul nu se pedepseşte dacă îşi retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reţinere, arestare sau de punerea în mişcare a acţiunii penale ori în alte cauze înainte de a se fi pronunţat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluţie, ca urmare a mărturiei mincinoase.
daca sotia divortata este cercetata penal impreuna cu un contabil pentru fals si uz de fals , un procuror corupt renunta la urmarirea penala fara sa cerceteza in amanunt toate probele ( in cererea de divort intentata specifica ca suntem despartitit din luna mai 2012-dormim saparat si ne intretinem separat iar falsurile au fost facute in noiembriew 2012 , totul pe baza de documente, ce se poate face in continuare???? amandoi au dat declaratii ca au facut un contract de comodat in numele meu fiindca eram grabit, si o declaratie in numele surorii mele pe motiv ca eu am primit acceptul telefonic de la sora mea(total neadevarat). Ce se mai poate face???
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
TanaseStefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort danny222 danny222 cum pot divulga martorii cu marture falsa? de grad 1 \' (vezi toată discuția)
Ancheta GPBR GPBR Daca primesti acasa o citatie cum ca esti suspect intr-un dosar(in care ai inceput ca martor), in care cel anchetat este in arest preventiv, iar tu esti ... (vezi toată discuția)
Mărturie mincinoasa Mitranc88 Mitranc88 Mai pot retrage mărturia mincinoasa dacă am fost chemat la tribunal? Și care ar fi pedeapsa (minima/maxima) (vezi toată discuția)