avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recurs
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recurs

Buna ziua!Doresc sa ma ajutati intr-o problema. In urma unui proces la Judecatorie cu o societate comerciala s-a dat o sentinta cu termen de recurs in 15 zile. Eu am facut recursulin termen, dovada fiind si faptul ca acesta mi-a fost admis, insa societatea s-a grabit si a investit hotararea cu formula executorie. Ce este de facut in acest caz? Se putea face asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 20:12, 21 Octombrie 2009
Stimate domn!
Hotararea data la fond , era numai definitiva cu drept de recurs.Odata cu judecarea recursului ea devine definitiva si irevocabila.Este adevarat ca recursul nu este suspensiv de executare, insa dvs. dupa ce veti legaliza si investi hotararea data in recurs, cu formula executorie, o veti putea pune in executare.
Pe hotararea de la fond , cu siguranta nu a fost trecut ca este definitiva prin nerecurare, daca dvs. declaraseti recursul in termen.
Stimata doamna! poate nu m-am facut intzeles sau poate eu nu intzeleg. Procesul acesta il port de 3 ani. S-a mai dat o hotarare favorabila mie, iar dansii au facut recurs la Tribunal, dupa care acesta l-a pasat iar la Judecatorie spre rejudecare. La Judecatorie s-a dat o sentintza cu drept de recurs din partea mea. Am trimis recursul si mi s-a dat termen in ianuarie. Problema e ca cei cu care ma judec s-au dus repede la executor . Puteau sa faca asta desi eu am facut recurs?
hotararile comerciale sunt definitive.daca s-a executat faceti intoarcerea executarii.
teo1 a scris:

Puteau sa faca asta desi eu am facut recurs?


Da, pentru ca "hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala sunt executorii. Exercitarea apelului nu suspenda de drept executarea. "
n-am exercitat apel, ci recurs.

Alte discuții în legătură

Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie ni_leta ni_leta Buna ziua si 2010 sa va aduca multa sanatate,impliniri si tot ceea ce va doriti, alaturi de cei dragi. Si, bineinteles, si alaturi de noi, care apreciem orice ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)