avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate antecontract inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate antecontract inchiriere

In conditiile in care mie ca viitor chirias mi se solicita de catre proprietar sa platesc garantia si sa facem un "contract de mana", ce valabilitate are un astfel de contract. Considerati ca este mai util un antecontract? Mentionez ca este devreme pentru incheierea unui contract de chirie, pentru ca acesta il voi incheia cu valabilitate de la 1 aprilie, iar acum este inceputul lui februarie, deci este prea devreme pentru a fi incheiat si depus la ANAF. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pauneasca2 , utilizator 09:07, 7 Februarie 2018
Dv ca si parte in conventie va revine obligatia sa respectati dispozitiile in vigoare
Contractele de mana dovedesc conventia=intelegerea partilor,dar nu au greutatea contractelor de locatiune legal intocmite si inregistrate la autoritatea financiara
Daca intentionati sa respectati dispozitiile in vigoare incheiati contract de locatiune inceopand cu data reala de cand urmeaza sa utilizati spatiul inchiriat
Si pot incheia contract de chirie pe o locatie in care nu stau actualmente cu mentionarea datei in care ma voi muta? ca sa fiu mai clara: in data de 10 februarie 2018 pot semna cele 3 exemplare ale contractului de inchiriere, in care sa mentionez data de 1 aprilie 2018 la care ma voi muta in locatie, cat si garantia pe care o ofer proprietarei? Nu stiu daca acest contract poate fi inregistrat deja la ANAF si nu vreau nici sa ma trezesc ca proprietara neaga ca i-am dat banii. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie proprietar - neplata impozit Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de doua camere. In momentul in care m-am mutat in acest apartament am platit o luna de chirie (260 ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere vs proces verbal Bakusen Bakusen Vreau sa ma mut in chirie si proprietarul nu prea doreste sa incheie contract de inchiriere, insa accepta sa facem proces verbal. Intrebare, care e ... (vezi toată discuția)