avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate

Buna Ziua,.As dori sa va intreb daca eu am Pf si am norma de venit stabilita de stat .,si am platit C A S MAI MULT DE 12 LUNI consecutiv ,pot beneficia de concediu de maternitate in continuare si sa imi pot si continua activitatea cu pf fara sa afecteze inteprinderea ?Eu as vrea sa merg in continuare cu plata inpozitului pe venit si sa lucrez la cerere fiind un cabinet cosmetic.va multumesc.
.
Cel mai recent răspuns: v_florina , utilizator 13:16, 21 Octombrie 2009
Daca solicitati indemnizatie pentru concediu de maternitate sau pentru cresterea copilului nu puteti realiza alte venituri
Legal de raspunsul dvs., as dori sa imi spuenti varianta corecta pt urmatoarea situatie:
- sunt angajat cu contract de munca la firma X
- infiintez si PFA pt activitati independente de firma X, si raman in continuare angajat cu contract de munca la firma X

Intru in concediu de maternitate de la firma X. Pot realiza venituri pe PFA pe perioada concediului de maternitate?

Va multumesc
Nu sunt angajata la nici o firma.Eu sunt persoana fizica cu inteprindere individuala cu norma de venit fixa impusa .Norma de venit,inseamna ca am o suma stabilita ca realizare si eu platesc impozitul aferent la cei 5000lei impus ca normape an.NU conteaza daca eu realizez acest venit sau nu eu platesc impozit din activitati independente.
nicoleta, scuza-ma, era o intrebare mai detaliata ca urmare a subiectului dvs. adresata altor consultanti. poate ar fi trebuit sa deschid un nou subiect...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract servicii persoana fizica gaby76 gaby76 Buna ziua Ma intereseaza care este modalitatea prin care o firma poate plati o [b]persoana fizica [/b]pentru un serviciu prestat timp de 1 saptamana, in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca pfa grandanat grandanat Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA. Sa zicem ca avem urmatoarea situatie. PFA ... (vezi toată discuția)
Daca platesc singura contributiile am dreptul la concediu maternal? simonaban simonaban Buna seara! Intentionez sa imi deschid un PFA,din cate am inteles nu pot sa am carte de munca la propriul PFA,dar este in regula daca lucrez ?si nu am niciun ... (vezi toată discuția)