avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!certificat nastere copil nascut in Elvetia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!certificat nastere copil nascut in Elvetia

Buna! prietena mea a nascut in decembrie in Elvetia dar se pare ca certificatul de nastere al copilului trebuie facut pe teritoriul Romaniei...in consecinta, copilul fiind mic ,inca nu s-au deplasat in tara si nu are inca certificat de nastere.
In martie vor veni in tara, dar nu stiu carei institutii sa se adreseze aici (au domiciliul in Bucuresti).
Va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmati.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
dya_dia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Matei CHIRILOV , Avocat 20:18, 8 Februarie 2018
Buna ziua. Consider ca parintii trebuie sa se prezinte la ambasada Romaniei din Elvetia. Poate gasiti mai multe detalii aici [ link extern ]
ok...dar dupa ce obtine acel act de la Ambasada, aici in Romania procedura de eliberare a certificatului care este...unde trebuie sa mearga?...(parintii au domiciliul in Bucuresti dar in locatii diferite)
Pai certificatul de nastere se obtine prin intermediul ambasadei, nu au de ce sa mai ceara inca un certificat si in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un copil nascut in italia, cu parinti romani daca revin in tara? alinandreea alinandreea sora mea va naste in italia, in aprilie 2013 si vrea sa revina in tara,( impreuna cu sotul care a lucrat in italia cu forme legale), dupa nastere. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana certificat de nastere romanesc mirka mirka buna ziua copilul meu are cetatenie italiana dar vreau sa-i fac si certificat de nastere romanesc de care acte am nevoie si inca ceva copilul meu poate sa ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului romenesc in italia darius28 darius28 ce acte imi trebuie pt obtinerea unui certificat romanesc pt fetita mea si cat costa toate taxele (vezi toată discuția)