avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

penalitati de intarziere

Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri, in urmatoarea problema:
Avem un debitor care nu ne-a achitat debitul de mai mult de 30 de zile dar suma nu atinge pragul de 30.000 lei pentru a cere insolventa. Avem un contract cu acesta iar prin contract se stipuleaza penalitati in cuantum de 0,3% pe zi de intarziere. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate sa emitem o factura de penalitati care sa se cumuleze cu debitul neachitat pentru a atinge pragul de 30.000 lei si pentru a putea cere insolventa? Mentionez ca in contract era prevazuta o limita de credit care a fost depasita de catre noi, prin faptul ca i-am dat marfa in continuare, desi nu platise facturile anterioare, bazandu-ne pe buna lui credinta.
Avem o ordonanta de plata investita cu f. executorie si pe baza careia am inceput executarea silita dar a ramas fara rezultat din lipsa totala de bunuri.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 08:34, 21 Octombrie 2009
Buna ziua,

in opinia mea nu mai trebuie sa emiteti factura; nu veti face decat sa va mai incarcati cu niste debite catre stat;

creanta totala rezulta din contract, unde ziceti ca aveti si penalitati; nu factura este cea care naste creanta ci contractul;


Avocat Boncu
Asta inseamna ca nu putem calcula penalitatile de intarziere decat la valoarea limitei de credit stabilita prin contract si nu la valoarea tuturor facturilor, care depasesc cu aproape 50% valoarea limitei de credit?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere insolventa ENGFULL ENGFULL I. cu debitorul nostru avem 2 contracte 1 de perstari servicii pentru care s-au intocmit facturi si ..... au ramas neachitate 2. un contract de vz-cp ... (vezi toată discuția)
Cuantumul creantei pentru deschidere insolventa ENGFULL ENGFULL in cazul in care cuantumul creantei inscrisa intr-un Bilet la ordin este de 28000 lei , pentru care s-au facut cheltuieli de investire si s-a achitat onorariul ... (vezi toată discuția)
Insolventa, debit sub 40.000 lei BtheBest BtheBest Buna ziua. Se poate cere deschiderea procedurii de insolventa daca debitul este mai mic de 40.000 lei (32.000 lei, mai exact), DAR cu tot cu penalitatile ... (vezi toată discuția)