Buna ziua!
Am luat un credit ipotecar in 2008 (apartament) in franci elvetieni. Am apelat la legea darea in plata , iar Tribunalul Olt mi-a dat castig de cauza (hotarare definitiva) . Ieri m-au sunat de la banca sa imi transmita ca am pierdut procesul si ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru renegocieri. Intrebari:
- as fi putut sa pierd procesul in conditiile in care am o decizie definitiva care imi da castig de cauza? (Tribunalul si obliga banca la cheltuieli de judecata)
-mai am vreo sansa la renegocieri cu banca , in conditiile in care ei au abordat astfel problema?
-ce pasi ar trebui urm,ati dupa decizia favorabila mie a Tribunalului pentru a scapa de apartament?
-mai pot da in judecata banca pentru eventualele clauze abuzive din contract?
Va multumesc!
Acum mi-am dat sema : eu am luat credit de la credit europe ifn care l-au cesionat dupa trei luni catre credit europe nv (probabil banca) . Notificarea de dare in plata s-a facut catre ifn (asa a considerat avocatul) , acestia cand au primit notificarea au contestat legea darea in plata ca fiind neconstitutionala . Au pierdut , au facut apel si au pierdut si aici , obligandu-i si la cheltuieli de judecata. Problema este ca eu figurez in continuare cu restante la cei de la credit europe nv. care sustine ca pe ei nu ii priveste hotararrea definitiva a tribunalului . Ma mai linisteste faptul ca , atat timp cat am fost in proces , am fost la banci si nu puteam sa mai fac nici un imprumut , explicandu-mi ca apar ca si clent cu probleme....,dupa ce s-a dat hotararea definitiva , am fost la banci si pot face orice imprumut vreau.
Va multumesc pentru atentie!