avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Metoda calcul pre-natal 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Metoda calcul pre-natal 2018

Buna ziua,
Luna aceasta am incasat prima indemnizatie de pre-natal aferenta lunii Ianuarie 2018 (am intrat in prenatal incepand cu 3 Ian deci beneficiez de nr maxim de zile lucratoare de pe ianuarie). Totusi, am observat pe fluturasul de salariu ca indemnizatia de prenatal a fost impozitata cu 25% pentru Asig Sociale si 10% Asig de Sanatate, iar sumele folosite ca baza de impozitare pentru cele 2 contributii sunt diferite (mai mare la asig sociale si mai mica la sanatate).
Este normala retinerea acestor contributii avand in vedere ca in mod normal indemnizatia de prenatal se considera 85% din media bruta a ultimelor 6 luni? De ce se mai aplica si sanatatea si asig sociale?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
Munz, utilizator

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de crestere a copilului cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! As avea o intrebare in ceea ce priveste calcularea indemnizatiei de crestere a copilului pana la indeplinirea varstei de 2 ani. Din cate stiu, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Alex112211 Alex112211 Buna seara! Sunt in concediu prenatal , prima luna mi- a intrat 30 mil iar a doua luna 25 mil . Întrebarea este dc fluctuează suma ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cât este cas in cele 126 de zile de pre și post natal? cosmina1591 cosmina1591 Situația este următoarea: am reînceput munca pe 27 august după ce am ieșit din concediul de creștere cu primul copil. Fiind însărcinată cu al doilea ... (vezi toată discuția)