avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calculul indemnizatiei de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calculul indemnizatiei de crestere a copilului

Buna ziua! As avea o intrebare in ceea ce priveste calcularea indemnizatiei de crestere a copilului pana la indeplinirea varstei de 2 ani. Din cate stiu, indemnizatia ar fi de 85% din media ultimelor 12 luni lucrate din ultimii 2 ani, incluzand si luna nasterii. Eu ar trebui sa nasc in luna septembrie 2018. Am intrat in prenatal pe 23 iulie 2018. As vrea sa stiu daca la calculul indemnizatiei se iau in considerare si lunile de prenatal avand in vedere ca concediul de maternitate pre si post natal nu se imoziteaza. De exemplu pe fluturasul lunii august salariul meu net a fost aproape egal cu cel brut.. s-a scazut din brut doar cas-ul putin peste 100 de ron. Din cate stiam, la calculul indemnizatiei de crestere a copilului se iau in calcul toate veniturile IMPOZABILE dar ar trebui sa se includa in calcul inclusiv perioadele de concediu medical. Deci daca lunile de prenatal nu se impoziteaza, intra oricum la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:07, 12 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se ia in calcul si indemnizatia de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru post-prenatal este platit 85 %din net sau brut? corinaionescu1 corinaionescu1 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa nasc de curand, si tot incerc sa ma pun la curent cu drepturile gravidelor si cu cat voi fi platita pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)