avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tăiere contribuție CIASOC - Cumul pensie și salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tăiere contribuție CIASOC - Cumul pensie și salariu

Bună ziua! Conform noii legi a salarizării și conform modificărilor aduse Codului Fiscal, în cazul în care mă aflu în situația de a fi pensionar cu pensie de serviciu și în același timp lucrez la stat, mai exact în învățământ, mai trebuie plătit CIASOC? Am înțeles că CIAOSC este noua denumire pentru CAS, este adevărat?
De pe fluturașul de salariu mi-a fost tăiat începând cu luna Decembrie 2017 CIASOC-ul rămânând doar CASS.
O persoană mi-a comunicat că în cazul în care nu achit CIASOC, în momentul când voi ieși la pensie civilă, nu voi avea dreptul la aceasta pentru că nu am plătit aceasta taxă. Este adevărat? Trebuie să merg să spun contabililor să îmi adauge CIASOC-ul?
Care este cadrul legislativ pentru situația în care mă aflu?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Ciasoc PYON PYON Ce se intelege prin CIASOC ??? Ce semnifica ? (vezi toată discuția)
Si cas si ciasoc? flori54 flori54 Daca CAS si CIASOC inseamna acelasi lucru inseamna ca platim 16% in acelasi fond? Daca DA, de ce nu avem voie sa stim adevarul? (vezi toată discuția)
Salariu mediu la nastere dari-dari dari-dari As vrea sa stiu daca prin aplicarea noii legi a salarizarii, legea 330, se anuleaza acordarea acestui ajutor. Lucrez in invatamant iar directoarea de la scoala ... (vezi toată discuția)