avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CIASOC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CIASOC

Ce se intelege prin CIASOC ??? Ce semnifica ?
Cel mai recent răspuns: PYON , utilizator 13:20, 6 Iunie 2018
În loc de CAS, acum scrie CIASOC.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CIASOC este o denumire relativ recenta pentru contributia la asigurari sociale ( pensie) cunoscuta ca si CAS . In prezent contributia CAS ( sau CIASOC) este 25% din salariul brut . Se retine si se vireaza la bugetul de stat de catre angajator.
Am o situatie unde pe fluturasul de salariu s-a oprit CAS - 10 % si CIASOC - 25 % ? Este normal ???
Pe fluturas s-a retinut CIASOC 25 % ( adica contributia la pensie ) si 10 % CASS ( contributia la asig sociale de sanatate )
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si cas si ciasoc? flori54 flori54 Daca CAS si CIASOC inseamna acelasi lucru inseamna ca platim 16% in acelasi fond? Daca DA, de ce nu avem voie sa stim adevarul? (vezi toată discuția)
Fluturasul de salariu andreeeeea123 andreeeeea123 Buna ziua! Azi am primit fluturasul si am o mare nelamurire. Pe fluturas apare Cas 10%(asta presupun ca e sanatatea) si CIASOC 25%. Ideea e ca nu prea stie ... (vezi toată discuția)
Salariu bogdan2309 bogdan2309 La un salariu brut realizat de 3798 lei cu tichetele de masa incluse in el am ramas cu un salariu net de 2307 lei. Am primit un avans de 600 lei iar rest de ... (vezi toată discuția)