avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentare permis

La controlul efectuat de politia circulatie initial nu am gasit permisul si talonul,politistul a plecat sa ma verifice in baza de date timp in care a venit colegul lui si mi-a pus fiola cu rezultat 0, gasisem talonul si l- am dat colegului care a plecat si mi-a zis sa nu parasesc masina,intrebtimp am gasit si permisul care era cazut intre scaune,cand s- a intors primul politist i-am inmanat permisul dar mi-a zis ca e prea tarziu ca a scris procesul verbal,m-a pus sa mentionez in pv ca am gasit si permisul si a zis ca pot contesta in instanta.Deci ce sa fac? Sa contest? Am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: tony1968 , utilizator 17:39, 12 Iulie 2018
Alegerea de a contesta sau nu, tine de "convingerea pe care o aveti", referitoare la intentia reala pe care ati avut-o la momentul constatarii si aplicarii contraventiei.
nu prea am inteles, eu cred ca nu pot fi acuzat ca nu am avut permisul la mine din moment ce l-am prezentat ulterior
am castigat in instanta anularea pv si schimbarea din amenda in avertisment,instanta a motivat ca e prea mare amenda pt fapta savarsita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul politistului de a lasa procesul verbal de contraventie e un abuz ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Am fost sanctionat de catre politia rutiera pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni - cu retinerea permisului 30 zile + amenda + 4 puncte. Am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal + 2 dovezi intocmite gresit si talon retinut al altui auto alexCta alexCta Buna ziua, vin si eu cu intrebari pe la voi dar si o stire bomba. :frantic: Nu prea gasesc ce e de facut in cazul meu si am nevoie de indrumarea voastra. ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces -verbal rutier miron dumitru miron dumitru Buna,va rog frumos sa-mi raspundeti daca pot contesta partial un Pv sau numai un articol din pv? Iata despre ce este vorba.in urma cu 2 zile la iesirea din ... (vezi toată discuția)