avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CUM se va face un calcul corect la ASOCIATIA DE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CUM se va face un calcul corect la ASOCIATIA DE PROPRIETARI ?

Potrivit OUG nr. 79/2017 începând cu 1 ianuarie 2018, se vor acorda următoarele :
Contribuţiile sociale în 2018 :
De la 1 ianuarie 2018 intră în vigoare modificările la CODUL FISCAL privind contribuţiile sociale, acestea urmând a fi transferate către salariaţi. De reţinut faptul că, din actualele contribuții plătite în prezent de salariat și angajator vor rămâne doar 3 – CAS, CASS şi nou introdusa contribuţie asiguratorie pentru muncă (CAM) :
• CAS – 25% din salariul brut ( pentru condiţii normale de muncă ), datorată de angajat, calculat la un salariu brut de 1900 lei/luna, contributie angajat 475 lei/luna,
• CASS – 10% din salariul brut, datorată de angajat, calculat la un salariu brut de 1900 lei/luna, contributie angajat 190 lei/luna,
• CAM – 2,25% din salariul brut, datorată de angajator, calcul la un salariu brut de 1900 lei/luna, contributie angajator 43 lei/luna,
• Total general contributii lunare 475 lei + 190 lei + 43 lei = 708 lei/luna + salariu lunar + medidina muncii anual + SSM lunar + materiale curatenie lunar + abonamente lunare + taxe/impozite = ???,
Astfel, contribuţiile sociale vor reprezenta, de anul viitor, un total de 37,25% din salariul brut 1900 lei/luna, din care 35% revin în sarcina angajatului şi 2,25% în cea a angajatorului.
De reţinu faptul că a fost stabilită şi o cotă suplimentară de CAS (de 4%, respectiv 8%) pentru condiții deosebite, speciale sau alte condiții de muncă definite potrivit legii, totul se va aplica de la 1 IANUARIE 2018.
Trist dar adevarat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul cenzor pensionar mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Spuneti-mi si mie va rog cum se calculeaza salariul unui cenzor pensionat la limita de varsta. Vrem sa i facem contract de munca la o suma neta ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am o nelamurire, sant angajat la o firma in care patronul imi da salariul pe cartea de munca 1450. Mi s~a propus sa aleg o marire de salariu intre, ... (vezi toată discuția)
Impozit 2018 comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, incerc sa ma lamuresc cu noile modificari salariale, si cred ca am inteles o parte din aceste modificara iar o parte nu: - eu inteleg ca salariu ... (vezi toată discuția)