avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PENALITATI pt NEEXECUTARE HOT JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Executare silită

PENALITATI pt NEEXECUTARE HOT JUDECATOREASCA

Am un titlu executoriu pe care Primaria Capitalei...Primarul nu l-a executat- leg 10. Am deschis actiune pe art 24 leg Contenciosului , am obtinut penalitati pe zi 100 lei si amenda primar 20% pe zi intarziere, adica minim din cat se putea. Primaria a facut recurs, desi nu inteleg ce putea sa atace deoarece penalizarea si amenda au fost minime... Acum au trecut mai mult de 90 de zile, si ar fi trebuit sa introduc o actiune noua pentru calculul penalitatilor conf art 24 alin 4.....Ce fac??? Trebuie sa astept sa se judece recursul, sau pot introduce actiunea inca de acum??? Se stie ca Primaria cauta sa tergiverseze, sa traga de timp sa nu plateasca, dar eu vreau sa-i execut mai repede, am asteptat de 13 ani de la emiterea dispozitiei Primarului...Pot sa introduc actiunea???
Cel mai recent răspuns: lorelei62 , utilizator 22:55, 6 Martie 2018
Daca au introdus cerere de recurs, atunci au si motivat cererea, si dvs trebuie sa stiti ce au scris in cererea respectiva. Cat priveste aplicarea de penalitati dvs trebuie sa parcurgeti procedura asa cum este stipulat in lege, respectiv "în termen de 3 luni de la data comunicării încheierii de aplicare a penalității debitorul nu execută obligația prevăzută în titlul executoriu, instanța de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitivă ce i se datorează cu acest titlu, prin încheiere definitivă, dată cu citarea părților." Daca va fi ca primaria sa invoce o exceptie sau o aparare veti vedea atunci. Este recomandat un suport de specialitate pentru parcurgerea procedurii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ailincaidan ailincaidan se poate face executarea silita cu hotarire definitiva fara titlul executoriu si la care s-a facut recurs de catre asigurator(in dosar penal)? (vezi toată discuția)
Procedura executarii silite in materia contenciosului MorriganCrows MorriganCrows Buna ziua, In privinta executarii hotararilor [b]definitive[/b] Legea contenciosului prevede ca executarea acestora se face potrivit art. 24 (1), respectiv ... (vezi toată discuția)
Introducere recurs? danaa1 danaa1 Am introdus actiune in contencios administrativ impotriva primariei pentru ca nu mi-a raspuns la petitie. Instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat ... (vezi toată discuția)