avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate numi tentativa daca și inculpatul are 35 de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate numi tentativa daca și inculpatul are 35 de zile de îngrijiri medicale?

Soțul pe fondul injuriilor aduse de un vecin zi de zi într-o zi după ce acesta a aruncat cu pietre spre gradina noastră soțul a ajuns la limita și a dat curs invitației acestuia de a se bate au plecat amândoi spre capătul grădinilor și sau bătut vecinul avea un par și soțul un cârlig de scos paie.Ajuns acolo soțul a vrut să discute cu acesta dar el a ridicat parul și a vrut sa ii de-a în cap dar soțul a pus mana și la lovit peste mana și ia cauzat 3 fracturi pentru care a primit 35 de zile de îngrijiri medicale.Sotul la inpuns de doua ori in burta pentru a ieși de sub el iar socrul vazandusi fiul sub el ia dat cu coada toporului peste mana pentru al salva,după acesta ia dat cu capul in arcada socrului necesitând 5 zile de îngrijire medicală.Vecinul a prezentat doua împunsături in burta lateral si o usoara lovire a antebratului si a necesitat 35 40 de zile de îngrijiri care nu iau pus in pericol viata.Socrul este arestat la domiciliu dar soțul este in arestul preventiv de o luna și ceva.Sotul fiind în autoaparare și el și fiind o bătaie parte în parte se mai poate numi această faptă tentativa de omor ?

Alte discuții în legătură

Se poate schimba încadrarea juridică? Andreicatalinionut Andreicatalinionut Fiul meu pe fondul injuriile aduse de un vecin, a ajuns la limita, nu a mai suportat umilințele si a acceptat invitația acestuia de ași masura forțele. In ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot lua la 35-40 de zile de îngrijiri medicale Andreicatalinionut Andreicatalinionut Soțul meu sa batul cu un vecin după ce acesta îl provocase in nenumărate rânduri și îl chemase sa se bata.In ziua respectiva soțul datea mâncare la ... (vezi toată discuția)
Consecinte accident pe trecerea de pietoni cu victima giugiuc giugiuc Buna ziua,as dori si eu sa primesc niste lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie:la data de 26.04.2010 sotul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier ... (vezi toată discuția)