avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... conditii proced.simplificata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

conditii proced.simplificata

In cazul in care SC nu se incadreaza la sit prevazute de art.1 alin 2 din Legea 85/2006, avand si ceva bunuri si administrator ,documente pot cere ca si debitor deschiderea procedurii simplificata ? sau doar deschiderea procedurii general ?
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 08:01, 22 Octombrie 2009
Art. 1. - (1) Procedura generala prevazuta de prezenta lege se aplica urmatoarelor categorii de debitori aflati in stare de insolventa sau de insolventa iminenta, cu exceptia celor prevazuti la alin. (2) lit. c) si d):
1. societatile comerciale;
2. societatile cooperative;
3. organizatiile cooperatiste;
4. societatile agricole;
5. grupurile de interes economic;
6. orice alta persoana juridica de drept privat care desfasoara si activitati economice.

Procedura generala reprezinta procedura prevazuta de prezenta lege, prin care un debitor care indeplineste conditiile prevazute la art. 1 alin. (1), fara a le indeplini simultan si pe cele de la art. 1 alin. (2), intra, dupa perioada de observatie,
succesiv, in procedura de reorganizare judiciara si in procedura falimentului sau, separat, numai in reorganizare judiciara ori doar in procedura falimentului.
g77 a scris:
In cazul in care SC nu se incadreaza la sit prevazute de art.1 alin 2 din Legea 85/2006, avand si ceva bunuri si administrator ,documente pot cere ca si debitor deschiderea procedurii simplificata ? sau doar deschiderea procedurii general ?

Buna ziua,
Români spun:"unde-i lege nu-tocmeala".
Daca Dvs. stiti ca nu va incadrati in prev. legale pentru declansarea procedurii simplificate, cum sa se poata alege aceasta procedura ?
mai era un pct pe care l-am omis :nu are sediu social.Rasp. dvs m-au determinat la o studiere mai aprofundata, in urma careia am gasit raspunsul.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea procedurii insolventei in forma generala calinsb calinsb Apelez la amabilitatea Dumneavoastra in vederea unor lamuriri. Am avut o societate comerciala. Cine imi poate da detalii despre ceea ce inseamna \"Deschiderea ... (vezi toată discuția)
Asociatii iancu123 iancu123 o asociatie de proprietari poate da faliment conform legii 85/2006? (vezi toată discuția)
Insolventa sindicat gurgurica gurgurica Buna ziua, Federatia sindicala la care lucrez are un sindicat afiliat care nu a mai platit cotizatia lunara de foarte mult timp. Calculata, ... (vezi toată discuția)