avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu uzufruct și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct și intretinere

Am facut un act de vanzare cumparare cu uzul fruct de intretinere cu mama mea. Suntem 3 frati si s-a facut succesiunea im favoare mamei, am renuntat toti la drepturile noastre din partea tatei el fiind decedat. Cand s-a facut contractul s-a facut si dovada prin banca ca i-am dat banii de vanzare cumparare asa cum ne-a sfatuit notarul. Din spusele notarului, fratii mei nu mai au cum sa atace sub nici o forma. Problema mea e ca totul s-a facut pe ascuns pt ca sora mea nu a fost de acort cerandusi partea de la tatal meu. Fratele meu a spus ca nu se baga ca e de acort sa faca mama ce vrea ea. Eu neiteleganduma cu sora mea mi-e teaca ca v-a veni la usa noastra cu scandal ca are tot dreptul sa intre in casa atata timp cat mama e proprietar in continuare. Intreb in scopul in care nu mi-am inteles eu bine drepturile mele. Daca ar exista asemenea probleme as putea sa o dau afara ca un proprietar cu drepturi legale ? Astept un sfat va rog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:42, 11 Februarie 2018
Buna seara,
Atata timp cat dumneavoastra sunteti proprietar nimeni nu poate intra fara acordul dumneavoastra.
Mama poate sa permita intrarea surorii dar atat.
Dreptul de proprietate s-a transferat la semnarea actului de vanzare cumparare catre dumneavoastra.
Pai ce drept sa sa ceara sora? Atata timp cat a fost renuntator la mostenire nu mai are niciun drept. Trimiteti-o la instanta sa va dea in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire alexandrumaco alexandrumaco problemea e urmatoarea....tatal meu a decedat iar partea lui am trecut-o pe numele unei surori ,care a preluat deci partea lui adica 50% din partea ... (vezi toată discuția)
Care este calea legala de a-mi primi partea de mostenire? akayos akayos tatal meu a decedat cu 8 luni in urma iar fratii mei folosesc bunurile dupa bunul lor plac.am mers in ianuarie sa vorbesc cu ei sa facem succesiune de ... (vezi toată discuția)