avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vatamare corporala si amenintare minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

vatamare corporala si amenintare minor

Buna ziua.baiatul meu fiind in vacanta a fost la varu-sau in alta localitate,unde au mers la o onomastica.Acolo a fost batut (precizez caci copilul are 14 ani) de catre 3 indivizi ;unul sigur are peste 18 ani ceilalti 2 cred ca unul are 17 ani si unul tot 18.Am facut plangere la politie deoarece numai la unul aveam datele azi urneaza sa scot certificat medico-legal.Dupa ce l-au batut l-au amenintat sa nu faca plangere la politie caci il distrug.De asemenea in altercatie i-au distrus si telefonul mobil.Dupa ce scot c,m.l. probabil in jur de 10 zile ce plangeri trebuie sa fac si care este incadrare?,De asemenea ar trebui sa duc baiatul la un psiholog?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: florinel114 , utilizator 19:32, 13 Februarie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere la politie sau parchet. Din descrierea dvs inteleg ca ar fi vorba de savarsirea infractiunilor prev. de art. 193 alin. 2 c.p. si art 253 alin.1 c.p.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 253
Distrugerea
(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
.................................

buna ziua,copilul minor la audiere trebuie sa fie asistat de un avocat?
Asistenţa juridică este obligatorie când persoana vătămată sau partea civilă este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
Buna nu imi trimiteti un model de plangere pentru politie.Multumesc.
mai am o intrebare sa fac plangerea in numele copilului iar eu sa ma trec reprezentant legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Agresiune adynexus adynexus Am fost bătut de un băiat dintr-o statie de autobuz.Eu nu l-am lovit deloc.Totul este filmat pe 2 camere.am si martori.Am făcut reclamatie la politie si am ... (vezi toată discuția)
Lovire persoana de catre agent de securitate danbcdro danbcdro Sunt agent de securitate echipaj mobil si fiind in timpul serviciului am lovit o persoana care necesita 5-6 zile de ingrijiri medicale Acesta a facut plangere ... (vezi toată discuția)