avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa a 2 a in calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa a 2 a in calculul pensiei

In baza Hotararii adunarii generale a actionarilor a unui SRL cu activitate principala constructii hidrotehnice si un personal de aprox. 600 angajati,s-au stabilit categoriile de personal incadrate in gr.a 2a de munca printre care si director si inginer sef constructor si ing.sef mecanic.Desi contributiile acestora din urma atat la angajat cat si la angajator virate in per.1994-2001 ptr.gr.a2a de munca,la aceste categorii nu s-a luat in calcul grupa la calculul pensiei.
Cum este corect?Ce se intampla cu sumele virate in plus in cazul in care nu se iau in calcul la pensie?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 13 Februarie 2018
Precizati care este actul normativ legal (HG, ordin, anexa, poz. din anexa, etc.) care a stat la baza hotararii actionarilor de a acorda grupa de munca.
Buna ziua,
HGR 1223/1990 art.2
Actionarii au aprobat grupa de munca, probabil, conform prevederii din actul normativ ca ati desfasurat acctivitati pe teritoriul unor firme care au primit grupa de munca in baza Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 fara a depune la ITM documentatii, a primi avizul ITM pentru grupa de munca si fara a nominaliza prin decizie interna lucratori pe locuri de munca pentru care s-a primit aviz de incadrare in grupa de munca.
Pentru recunoasterea grupei de munca, in adeverinta trebuie sa se regaseasca elemente legate de mentiunile de mai sus si sa fie anexat la dosarul de pensionare documentul de nominalizarea beneficiarului de grupa de munca.
Pentru categoriile de personal de care amintiti se cer, probabil, docuemente care sa ateste ca au desfasurat activitate minim 70 % pe teritoriul firmelor care aveau grupa de munca conform ordin 50/ 1990 completat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii nerecunoscuta ellamoise ellamoise Am lucrat 16 ani in gr.II de munca ca operator consola (calculator ) este mentionat in cartea de munca ca am lucrat in procent de 100% in grupa a II, ... (vezi toată discuția)
Grupa de muncă Dyx70 Dyx70 Munca în abator - practicant veterinar- se încadrează la una din categoriile de grupă 1 sau 2, mă refer la anii 1988 - 1991 (vezi toată discuția)
Buna seara, in perioada iulie 1979_ august 1995 am lucrat ca ... dan.gutanu dan.gutanu Buna seara, In perioada Iulie 1979_ August 1995 am lucrat ca mecanic utilaje la o societate ce asigura cu utilaje grele ( excavatoare ,buldozere etc ) ... (vezi toată discuția)