avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastrare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastrare

Buna ziua
Am si eu o problema cu intocmirea cadastrului unui teren extravilan.Tin sa mentionez ca detin titlu de proprietate.Mi.i s.a comunicat de catre cadastrist ca nu poate sa imi faca cadastrul pe teren pentru ca vecinul meu a facut cadastru inaintea mea si coordonatele lui se suprapun peste coordonatele mele. Am vrut sa rezolv amiabil cu vecinul, sa mergem impreuna la oficiul de cadastru sa refaca actul de cadastru al lui dar acesta m.a acuzat ca vreau sa ii iau terenul.Cum as putea si care ar fi procedura legala sa imi fac documentatia de cadastru.Cadastristul la care am actele ma cam duce cu vorba. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danasarb2000 , utilizator 20:03, 14 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul dir gen ANCPI nr 700/2014 cu completarile ulterioare (ordin 1171/2017): Art 116:
"(5) Dacă la întocmirea documentaţiei de actualizare informaţii tehnice, proprietarul imobilului poziţionat greşit refuză să îşi exprime acordul sau nu este găsit, persoana autorizată dă o declaraţie cu privire la aceste aspecte, în termenul stabilit de inspector. În baza declaraţiei persoanei autorizate şi a referatului de constatare întocmit de inspector, aprobat de inginerul şef, inspectorul actualizează datele textuale referitoare la teren in sistemul intgrat de cadastru și carte funciară, prin completarea rubricii Observații cu mențiunea “Imobil înregistrat în planul cadastral fără formă și localizare corectă.” Această mențiune se face și pe planul de amplasament și delimitare din arhiva oficiului teritorial și nu constituie piedică la recepția altei documentații cadastrale poziționate correct."
Buna ziua, doresc sa va intreb daca in practica ati finalizat astfel vreo lucrare de cadastru. Va intreb intrucat am nevoie de un precedent. Multumesc!
Da. Situatia s.a rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala cu un vecin - trebuie sa faca succesiunea pt a putea actualiza masuratorile? SoundForSoul SoundForSoul Buna ziua! Am un teren intravilan in Voluntari, in legatura cu care OCPI Ilfov a semnalat o suprapunere virtuala cu vecina mea - care are grad de handicap 2 ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)