avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul salarizare dupa aparitoa OUG 3/2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul salarizare dupa aparitoa OUG 3/2018

Buna ziua,

Sunt administrator la o Asociatie de Proprietari. Am cautat intotdeauna sa imi desfasor activitatea cu respectarea stricta si intocmai a legislatiei in vigoare. Pornind de la acest scop, un crez as putea spune, am urmatoarea nelamurire si profit de bunavointa/acceptul dvs ptr a va ruga sa-mi raspundeti daca in cele descrise mai jos, procedez corect:

Avem angajata cu CIM o femeie de serviciu (ingrijitor cladiri – dupa clasificarea oficiala) care are un salariu brut de angajare (part-time 2ore/zi 40 ore/luna) de 647 lei.
Nu mai este angajata si in alt loc de munca, asa ca i se aplica prevederile OG 4/2017.
Am calculat CAS (25%) si CASS (10%) corespunzator OUG 3/2018 – adica aplicabile la sal.brut de angajare si a rezultat CAS=162 si CASS=65 lei. Dupa scaderea acestor valori din Salariul Brut de angajare, ramane un venit brut de 420 lei. Pentru ca nu are persoane in intretinere, si este angajata la noi ca functie de baza, are dreptul la o deducere personala de 510 lei.
Calculand venitul baza de calcul, acesta rezulta negativ (dar deoarece nu pot aplica o valoare negativa, l-am considerat cu valoarea 0 lei in calculele urmatoare).
Continuand rationamentul, rezulta ca si impozitul pe salariu este 0 lei (o prima intrebare – sunt corecte calculele pana in acest moment ?).

In continuare, aplicand prevederile OG 4/2017 si OUG 3/2018, trebuie ca diferenta de contributii CAS si CASS calculate ptr diferenta dintre sal.brut de angajare (647 lei) si sal.minim brut pe economie (de 1900 lei) sa fie suportate de catre angajator. Calculand, rezulta un CAS angajator de 313 lei si un CASS angajator de 125 lei (in afara de CAM - contributia asiguratorie ptr munca care este de 2.25% aplicata la salariul brut) .
(apare o a doua intrebare – si ultima, daca am respectat corect in calcul prevederile OUG 3/2018 ?).

Astept cu nerabdare confirmarea calculelor si va multumesc in avans



Cu deosebita stima,

Constantin MARDARE (costel.mardare@gmail.com )


12 febr. 2018
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
costelmardare, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul contributii cas,cass din ianuarie 2018 necsulescu.maria necsulescu.maria -calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit andregh andregh BUna ziua, La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit salarii harmonyall's harmonyall's La un salariu de 1400 lei brut ( part - time) , se plateste cas 475lei si cass 190 lei iar impozit 22 lei adica 10% din VB-475-190-510 ( deducere personala)? ... (vezi toată discuția)