Buna ziua, de cateva saptamani sunt victima unor abuzuri repetate ale unui domn politist rutier, bine cunoscut pentru aceste fapte ale lui dansul avand multiple plangeri pentru abuz in serviciu, intentionez sa inaintez si eu cel putin o plangere, imi cer scuze anticipat daca va voi scrie prea mult, deoarece vreau sa explic cat se poate de bine.
Totul a inceput intr-o parcare a unui hipermarket din oras, unde in prima seara (ora 22:15 aprox.) cu zapada a anului am efectuat "derapaje controlate" cateva minute (maximum 5, eram in trecere si oarecum in graba) bucuros fiind de prima zapada, acolo un domn a venit si mi-a lovit cu pumnul in geamul meu si portbagaj, am dorit sa evit orice eveniment neplacut si am plecat din parcare fara sa cobor, sunt sigur ca daca opream dansul ar fi trecut de la pumni in masina la fapte penale. In fine, am gandit matur si am evitat orice scandal. Asta s-a petrecut acum aprope o luna.
Acum 2 saptamani am fost chemat la sectia rutiera pentru lamurirea evenimentului, ajuns acolo vad o foaie a4 scrisa cap-coada, agentul de politie rutiera mi-a citit maxim 10 cuvinte din aceea foaie si pe un ton, hai scrie aici declaratie si declara ce ai facut, tin sa precizez ca au trecut 2 saptamani intre timp, l-am rugat pe agent sa-mi citeasca toata foaia sa stiu despre ce este vorba, mi-a raspuns asta e tot, o minciuna evidenta acolo erau sute de cuvinte scrise, hai scrie odata acolo declaratie ca n-am toata ziua, tot incerca prin intimidare si tonuri ridicate sa declar ca n-am fost in seara aceea acolo sau ca am fost dar nu am facut niciun derapaj, incerca sa ma faca sa declar orice si sa semnez, vazand comportamentul verbal agresiv am decis sa nu declar nimic pana nu stiu exact despre ce este vorba, am scris ca nu am nimic de declarat, vazand asta agentul s-a enervat si s-a dus printre blocuri unde parcasem masina sa-mi caute motive, masina era avariata in fata si numarul era cazut, greseala mea intr-adevar, dar era parcata si nemiscata, inapoi in sectie a inceput sa tipe la mine sa mut masina in fata sectiei imediat, i-am raspuns ca este parcata regulamentar si nu doresc sa o mut, dupa ce m-a dat afara in sectie sub pretextul "sa nu mai intri pana nu ai mutat masina", am asteptat in fata sectiei 10 minute sa se linisteasca si am deschis usa. l-am intrebat daca pot intra, m-a intrebat daca am mutat masina si apoi raspunzandu-i mi-a spus sa ies iarasi, ma intorc peste 10 minute, masina a ramas nemiscata, deja nu mai eram singurul civil din sectie si comportamentul sau era vizibil imbunatatit, foarte profesional acum, mi-a inmanat un P-V pe care scria ca am condus pe strada cutare din fata sectiei, etc (voi detalia in comentarii daca este nevoie) mi-a dat amenda de aproape 3000 lei si mi-a spus sa vin in aceeasi seara sa lamurim problema din parcarea hipermarketului de fapt. Asta este primul abuz, si primul P-V.
Al doilea s-a petrecut in drum spre sectie in aceeasi seara unde am fost oprit cu girofaruri de catre acelasi politist dar de data aceasta nu s-a semnat el pe P-V ci colegul sau, tin sa precizez acelasi coleg care era de fata si in sectie si participa la intimidarea mea cu diferite replici "tinere nu stii in ce te bagi" etc. Am fost verificat daca am echipamentul masinii, trusa, extinctor, s.a.m.d. trusa medicala lipsea, am fost amendat pentru lipsa trusei, ca nu am semnalizat intr-un giratoriu si ca nu am purtat centura de siguranta, suma totala fiind de 1200 lei aprox. tin sa precizez ca aproape niciodata nu am condus fara sa am centura pusa deoarece ma simt mai in siguranta cu ea si piuie masina daca nu este montata, deci fara niciun dubiu aveam centura pusa, dar este la fel de greu de demonstrat, ei fiind doi eu fiind singur in masina, Asta a fost al doilea P-V implicit al doilea abuz.
Ambele P-V le-am primit prin posta acum 10 zile aprox. . deoarece am vrut sa strang banii sa le platesc la jumatate din minim, ele fiind oricum exagerat de mari. Dupa ce le-am platit am trecut peste tot incidentul gandidu-ma ca nu are rost sa ma complic cu diferite plangeri, contestatii etc.
Astazi la o saptamana dupa ce am vrut sa inchei toata problema, primesc un nou P-V, al treilea abuz si al treilea P-V scris si semnat de agentul care mi-a dat prima amenda de 3000 lei, in acest P-V care nici nu stiam ca exista, scrie ca am derapat controlat in parcare in seara de 16 ian, (aproape 3 saptamani) si am adresat diferite expresii jignitoare (nu reusesc sa descifrez ce mai scrie langa) suma este de 1300 lei, nu este trecut nici martor nici semnatura mea, nu se explica imprejurarea care a dus la lipsa martorului, cum poate un agent sa dea amenda cand nu a fost acolo, au trecut saptamani, nu este un martor care sa ii confirme cele spuse, pus cap la cap cu intamplarile explicate mai sus, mi se pare un abuz repetat, grosolan care nu aduce cinste nimanui.
Primul P-V (3000 lei pt lipsa numarului de inmatriculare chiar daca era masina parcata) pe acesta impreuna cu al treilea P-V (1300 pt derapaj controlat) as dori sa le contest in speranta ca se vor anula si doresc sa inaintez si plangere pentru abuz in serviciu ele fiind completate de acelasi agent, al doilea P-V oricat as dori sa il contest cred ca sunt slabe sanse doarece este greu de dovedit ca cele relatate sunt false.
Am incercat sa rezum toata problema mea in cat mai putine randuri, am omis parti din comportamentul grosolan al agentiilor care semanau mai mult cu niste golani, avand discutii despre diferite relatii extra-conjugale in timp ce imi completau amenzi sau cand l-am intrebat daca imi poate spune cum anume a vazut ca eu nu am centura pusa, mi-a raspuns "cu ochii" si diferite sarcasme nedemne de un profesionist.
Va rog sa ma sfatuiti ce se poate face in cazul meu si va multumesc enorm daca ati apucat sa cititi tot.