avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura pentru schimbarea numelui de familie.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura pentru schimbarea numelui de familie.

Bună ziua! Am mai pus câteva întrebări pe acest forum cu privire la diverse situații juridice. Vreau să obțin niște informații cu privire la următoarea situație.
Este vorba de un tânăr de 17 ani,care mai are câteva luni până la împlinirea vârstei de 18 ani. Părinții acestuia nu au fost niciodata căsătoriți cu acte. El poartă numele tatălui,în prezent decedat,și care ar dori ca până la preschimbarea buletinului la 18 ani,să-și schimbe numele de familie si să poarte numele mamei.
Există vreo procedură în instanță cu privire la acest aspect? Dacă da,cum se numeste și ce prevede? Țin să menționez că tatăl este decedat iar mama nu are discernământ datorită unui handicap. Aștept răspunsurile dumneavoastră cu privire la această chestiune! Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Buletin denidenissa denidenissa Buna ziua ...Eu mi-am facut buletinul la 14 ani si valabilitayea acestuia este pana in 2020 intrebarea e trebuie sa il schimb din nou la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Cununia la 17 ani cu acordul unui parinte nikolkiss74 nikolkiss74 buna ziua am si eu o problema mai degraba o iintrebare ma pot casatori la 17 ani cu acordul unui parinte acordul mamei chiar daca fac 18 ani in august? nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere(nu ocoliti). adrian93 adrian93 Buna ziua, In luna octombrie a acestui an voi implini 18 ani,pana acum primind pensie de intretinere de la tatal meu.Din ce m-am informat pana acum am inteles ... (vezi toată discuția)