avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitatea declararii europaletilor in declaratia ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitatea declararii europaletilor in declaratia pentru Mediu

Buna ziua,
Am avea nevoie, daca e posibil, de un raspuns cat mai clar cu privire la tratamentul europaletilor ca ambalaje reutilizabile. Suntem o firma care importa marfa dintr-un stat membru UE. Pe factura de achizitie avem pozitiile de marfa, precum si pozitia europaletilor facturati la un pret de 8 eur/buc. Avand in vedere ca europaletii sunt ambalaje tertiare ce pot fi reutilizate, am dori sa stim daca acesti europaleti trebuie cuprinsi in declaratia pentru mediu sau nu. Daca sunt cuprinsi ca ambalaje puse pe piata, suntem nevoiti sa achitam o taxa de 2 lei/kg, in conditiile in care aceste ambalaje nu sunt valorificate. Insa, din punct de vedere legislativ, optiunile pt valorificare sunt foarte limitate si implica transformarea acestor europaleti in deseuri, ceea ce este absurd, intrucat acesti europaleti pot fi reutilizati multi ani. Noi am optat pt comercializarea acestor europaleti catre un operator economic care se ocupa de reconditionarea lor, insa AFM nu considera aceasta cantitate de europaleti ca fiind valorificata din cauza faptului ca operatorul economic cumparator nu are autorizatie de la AFM. Prin urmare, avem doar optiunea de a-i restitui furnizorului de marfa extern (respectand principiul sistemului depozit, ceea ce e imposibil deoarece firma din UE nu ii primeste inapoi) sau sa transformam acesti eruopaleti in deseuri si sa ii incineram. Atunci cum mai incurajam noi protejarea mediului si principiul reintegrarii ambalajelor in circuitul comercial? Cantitatea de europaleti gestionati de catre noi este foarte mare si cautam o solutie optima si economica de gestionare a acestor europaleti fara a-i transforma in deseuri.

Multumim pt sprjin!

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu dmmihaela2013 dmmihaela2013 buna! vreau sa ma apuc de o afacere care consta comert cu marfa de import ambajata. am inteles ca trebuie sa platesc taxa de mediu: d) o contribuţie de 2 ... (vezi toată discuția)
Ambalaje - legea 249/2015 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Am cateva nelamuriri referitore la ambalaje, respectiv legea 249/2015. Folia de polietilena (stretch) si coltarele de carton care se pun in ... (vezi toată discuția)