avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor pot semna bilantul, balanta, declaratii?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

pot semna bilantul, balanta, declaratii?

Buna ziua,
Am terminat in 2004 ASE-ul - Contabilitate si Informatica de Gestiune si tot atunci m-am angajat (am deci o experienta de 5 ani) ca si contabil. Nu sunt membru CECCAR.
Pot sa tin contabiliatea unei firme (micro intreprindere) de la A la Z , adica pana la semnarea bilantului inclusiv? Pot semna eu la "intocmit" si administratorul SC - a doua semnatura? Sau am nevoie de un expert contabil care sa semneze?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:37, 3 Noiembrie 2009
Numai daca sunteti angajata cu contract de munca la societatea respectiva pe postul de contabil sef sau director economic.
cf legii un expert contabilvizeaza bilanturile,balantele ,etc
si din experienta colegilor mei contabili ca si dvs va spun ca multi s-au inscris lacursurile de experti desi au terminat ase-ul nu pot paarfa si semna aceste documente .
succes
Pentru lamuriri studiati OG nr 17/2007 care completeaza OG nr 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati
De vazut regulamentul ceccar pe care-l gasiti pe site-ul lor la sectiunea 300. Aici se face referire la profesionistul contabil angajat.
Daca aveti studii de specialitate, si sunteti angajat pe post de contabil sef sau director economic puteti face tot ceea ce tine de acele functii, inclusiv semnarea bilanturilor.

Chiar daca ati avea calitatea de expert, daca sunteti angajat cu contract de munca, sunteti membru inactiv ceccar, nu mai puteti fi activ si nu mai puteti folosi parafa.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
t.simona, utilizator
Daca sunteti angajata cu CIM cu cel putin 2 ore pe zi , puteti semna fara niciun fel de problema .
Nu prea foloseste la mare lucru sa devii membru CECCAR , pentru ca astia percep pe langa cotizatia anuala si 8% din veniturile unui PFA si 10 % din veniturile unui SRL , plus alte angarale .

Alte discuții în legătură

Certificare bilant Bogdan Frunza Bogdan Frunza buna ziua! unde gasesc temeiul legal pentru certificare bilantului de catre un membru ceccar? va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)