avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul isi renoveaza appartamentul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul isi renoveaza appartamentul

Buna Ziua,

De cateva zile am si eu o problema apparent mica,
Vecinul din scara alaturata sa decis sa isi renoveze appartementul, nimic anormal, cum probabil era si firesc omul a instintat doar locatari din scara lui.
In ultimele 3 zile in appartamentul meu este un zgomot insuportabil ( masurat cu iphonul e 97db, presupun ca nui o masuratoare atendibila )

Am sunat la 112 - mi sa zis sa sun la directia de sanatate publica ca dansi nu au aparate de masurat zgomotul.
Am sunat la directia de sanatate publica dupa ce mau "plimbat" prin toate departamentele miau dat acelasi raspuns ca nu au aparate de masurat zgomotul si cica totusi e o ora rezonabila.
Am sunat la politia locala, au venit sa constate doar daca lucrarile vecinului afecteaza structura blocului ( omul pune instalatia electrica ).

Sa inteleg ca in romania nu exista nici o solutie pentru asemenea probleme ? adica daca cineva doreste sa faca zgomot in timpul zilei nimic nul poate impiedica, totusi daca iphoneul meu indica 97db inseamna ca zgomotul e totusi insuportabil.

Poate va intrebati de ce nu plec de acasa, am un copil mic de 6 luni, si eu lucrez ca programator.

Mai exista ceva de facut in aceasta situatie ? Practic nu pot locui in casa, de lucrat nici nu se poate pune problema.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:04, 14 Februarie 2018
puteti chema politia , il poate amenda pe legea 61/91. Totusi, ar trebui sa fiti rezonabil, daca si el respecta orele de liniste, adica face o pauza la pranz si inceteaza dupa ora 21-22. E oarecum si dreptul omului sa isi schimbe instalatia, cat poate dura ? Nu face nici el zgomot de placere.
Masuratorile invocate de dv nu constituie baza legala pentru a sustine depasirea pragului fonic
Solicitati vecinului sa respecte programul de liniste
Daca se incalca programul de liniste,politia responsabila poate aplica sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de liniste maria.dinca maria.dinca buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta : conform noii legi privind programul de liniste in bloc, inteleg ca est interzis sa faci zgomot de ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Program liniște bloc Georgiana45 Georgiana45 Bună ziua, Am și eu o întrebare legată de programul de liniște la bloc. Pe avizier este afisat programul de liniște cel legat din 1991 cu modificarile ... (vezi toată discuția)