avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunurile comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunurile comune

daca in timpul casatoriei este achizitionat un autoturism, bunul nu este considerat comun daca pe certificatul de inmatriculare este trecut numai unul dintre soti?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
petrisor Ion Ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: petrisor Ion Ciprian , utilizator 12:34, 15 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, de oricare dintre soti, sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune.
Asadar, autoturismul este bun comun.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune daca nu este adoptata o conventie de separatie de bunuri.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune daca nu este adoptata o conventie de separatie de bunuri.
Multumesc mult! Am pus aceasta intrebare datorita faptului ca sotia mea are un grad de handicap cere ii permite sa beneficieze de reducerea impozitului pe autoturismul folosit pentru familie, insa autoritatile locale refuza pe motiv ca in Certificatul de inmatriculare sunt trecut numai eu. !?

Alte discuții în legătură

Acord in timpul casatoriei asupra unui imobil alincostescu alincostescu Buna ziua! In urma unui conflict cu sotia, aceasta este de acord sa-mi cedeze un imobil pe care urmeaza sa-l achizitionam - indiferent de ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. buna seara . as dori sa stiu daca pot sa ... dansidana dansidana VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)