avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa ...

VANZARE APARTAMENT.
Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar public prin care renunta la toate drepturile asupra acestuia . Deasemenea as mai dori sa stiu daca pot cumpara alt apartament doar pe numele meu in conditiile in care sunt casatorita , iar sotul meu da o declaratie in scris in fata unui notar public prin care declara nu are nicio pretentie asupra acestuia . VA MULTUMESC
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu.
2. Nu.

Dacă apartamentul este bun comun dobândit în timpul căsătoriei, soțul trebuie să vă imputerniceasca printr-o procura speciala autentică să vindeți apartamentul. Nu declarație de acord, de renunțare sau alte bazaconii.
In cazul cumpărării, orice bun achiziționat în timpul căsătoriei este bun comun al ambilor soți. Orice alta declarație, nu are niciun efect.
Dacă doriți ca imobilul să fie bunul propriu al dvs, încheiati cu soțul o convenție matrimonială de separație de bunuri și după, cumpărați.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
raluk0207, utilizator
Daca prin "acordul sotului in scris dat in fata unui notar public prin care renunta la toate drepturile" intelegeti un contract de partaj voluntar asupra imobilului prin care acesta va este atribuit in totalitate dvs, atunci da, puteti sa vindeti singura apartamentul.
Nu "orice bun achiziționat în timpul căsătoriei este bun comun al ambilor soți". "Bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum și bunul dobândit în schimbul acestora" dobandite in timpul casatoriei, chiar si prin cumparare, pot fi bunuri proprii. Prin urmare, daca ati incheiat un partaj asupra bunului, acesta a devenit bunul dvs propriu. Daca il vindeti, banii obtinuti vor deveni, de asemenea bun propriu iar imobilul pe care il veti cumpara cu acesti bani va fi, ati ghicit, bun propriu al dvs. Cata vreme toate aceste dobandiri se fac "in dauna" sotului dvs, aveti nevoie la intocmirea contractului prin care cumparati, de o declaratie din partea lui, cum ca recunoaste calitate de bun propriu a sumelor de bani pe care le platiti cu titlu de pret si ca este de acord ca bunul dobandit sa fie intabulat pe numele dvs ca proprietar exclusiv.
Consultati un notar public cu privire la speta dvs.
Buna ziua,

In ce priveste vanzarea, dumneavoastra instrainati bunul fara acordul de vointa al sotului.

Bunul este propriu, dumneavoastra dispuneti de el,in mod liber si neingradit.

Daca ati adoptat regimul comunitatii legale, bunul dobandit va fi comun, insa in actul de vanzare-cumparare se va putea specifica faptul ca pretul (in tot sau in parte )a fost platit din sumele de bani dobandite prin instrainarea unui bun propriu.

Aceasta mentiune, efectuata in contractul de vanzare-cumparare, va fi avuta la imparteala.

Daca veti perfecta o conventie de separatie de bunuri, bunurile pe care le veti achizitiona vor fi proprii.(insa numai dupa momentul adoptarii conventiei de separatie de bunuri, in forma autenica , notariala).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze ... burduhos burduhos Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze un apartament pe numele lui si vrea sa mergem la notar sa facem o procura /declaratie prin ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Locuinta bun propriu daca se vinde in timpul casatoriei....? Zechino Zechino Bună ziua, Aș avea următoarea întrebare. Înainte de a mă căsători am dobândit o locuință care este numai pe numele meu, bun propriu. Între timp ... (vezi toată discuția)