avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze ...

Buna ziua!
Sunt casatorita si sotul meu vrea sa achizitioneze un apartament pe numele lui si vrea sa mergem la notar sa facem o procura /declaratie prin care eu sa renunt la dreptul de a avea cota parte de la acest apartament in caz de divort. Imi puteti spune va rog daca se poate si ce implica pe viitor ? sau ce tb sa contina procura/declaratia in asa fel incat sa nu ma afecteze cu privire la dreptul pe care il am cu privire la apartamentul in care locuim si care a afost achizitionat inaintea casatoriei de catre amandoi , detinem fiecare 50 - 50 din acest apartament.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
burduhos, utilizator
Nu se poate.
Dacă soțul vrea ca apartamentul să fie bun propriu, înainte de cumpărare, încheiati o convenție matrimonială de separație de bunuri.
Buna ziua,

Bunurile dobandite de soti, sunt , in genere, comune.

Asadar, in lipsa conventiei de separatie de bunuri, bunul dobandit prin vanzare va fi comun.

Daca, insa,bunul este dobandit prin donatie, acesta va fi propriu al sotului.

Daca veti opta pentru a incheia o conventia matrimoniala, de separatie de bunuri, efectele juridice vor fi urmatoarele :

-fiecare va dobandi in nume propriu bunuri.

- sotii pot dobandi si bunuri proprietate comuna pe cote-parti, cota-parte din dreptul de proprietate fiind determinata.

-datoriile contactate pot fi comune sau proprii, dupa caz.

Dispozițiile legale în materie sunt cele reprezentate de art. 360 – art. 365 din Codul Civil.

Pentru a putea beneficia de separația bunurilor, este necesar, în principiu, ca soții să încheie o convenție matrimonială.
(ori sa fie sesizata instanta de judecata, daca sunt puse in pericol interesele patrimoniale ale familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. buna seara . as dori sa stiu daca pot sa ... dansidana dansidana VANZARE APARTAMENT. Buna seara . As dori sa stiu daca pot sa vand apartamentul propritate personala daca am acordul sotului in scris dat in fata unui notar ... (vezi toată discuția)